Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Universul lui Salvador Dali a ajuns la București într-o expoziție-spectacol, la ARCUB

Universul lui Salvador Dali a ajuns la București într-o expoziție-spectacol, la ARCUB

Universul lui Salvador Dali a ajuns la București într-o expoziție-spectacol. 170 de lucrări semnate de Salvador Dali sunt expuse la ARCUB-Hanul Gabroveni.

de Mădălina Ignat    |    11 Dec 2023   •   17:54

Expoziția Universul lui Salvador Dali cuprinde 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului artist.

Expoziția "Universul lui Salvador Dalí" este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, și aduce, pentru prima dată la București, obiecte de artă din cea mai importantă colecție privată ce conține lucrări semnate de Salvador Dalí, aparținând renumitului colecționar de artă Beniamino Levi. 

Colecția privată "Universul lui Dalí" cuprinde cele mai multe lucrări ale celebrului artist spaniol din Europa.

Cine a fost Salvador Dali

Salvador și-a descoperit pasiunea pentru pictură în copilărie, când a încercat să picteze pe cutii din carton primite de la mătușa sa. Părinții l-au trimis la Ramon Pichot, un pictor impresionist care le era prieten de familie și care avea legături cu Pablo Picasso.

Picasso a fost cel care i-a influențat decisiv destinul tânărului Dalí, convingându-i părinții să-l lase să dea examenul la Academia de Arte San Fernando din Madrid.

Dali s-a apropiat de suprarealism la sfârșitul anilor 1920 și s-a alăturat grupului suprarealist în 1929, devenind în curând unul dintre exponenții săi de frunte. 

Repertoriul artistic al lui Salvador Dalí a inclus pictură, film, sculptură, design și fotografie, uneori în colaborare cu alți artiști. 

×
Subiecte în articol: Salvador Dali expozitie ARCUB
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close