Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Românii puși să plătească factura la curent de două ori, la doi furnizori: ”Trebuie să vă returneze banii!”

Românii puși să plătească factura la curent de două ori, la doi furnizori: ”Trebuie să vă returneze banii!”

Românii sunt absolut bulversați de facturi. Mulți dintre ei s-au trezit că au doi furnizori la curent în același timp, chiar dacă au renunțat la unul și au făcut un alt contract.

Românii puși să plătească factura la curent de două ori, la doi furnizori: ”Trebuie să vă returneze banii!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    18 Ian 2023   •   16:28

Acest lucru poate fi verificat pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Energie. 

Un telespectator Decisiv a observat, în urma verificării, că are un contract de energie electrică valabil din 2017 până în prezent și mai are un contract, cu un alt furnizor, încheiat în 2022, spre finalul anului. Cu alte cuvinte, sunt înregistrate două contracte pe același loc de consum. 

”E posibil să apară niște întârzieri în momentul în care se schimbă furnizorul. Există un lanț întreg de informații care se transferă de la vechiul furnizor la noul furnizor, prin intermediul mai multor autorități. De asta recomand, în momentul în care un client își schimbă furnizorul, după ce are contractul semnat cu noul furnizor, să nu plătească la vechiul furnizor facturile cel puțin pentru o lună până când apare o factură finală de regularizare. 

În cazul acesta, după cum am văzut din ce ați prezentat dumneavoastră, se pare că este vorba despre o eroare. Înțeleg că la noul furnizor a trecut din luna octombrie a anului trecut, sunt mai multe luni și în cazul în care ați trecut la un nou furnizor de mai multe luni și ați primit facturi și de la noul și de la vechiul furnizor atunci este o problemă și trebuie să luați legătura cu furnizorul respectiv”, a explicat Laurențiu Urluescu, președintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România - AFEER. 

Un alt telespectator Decisiv, care s-a mutat de la un furnizor la altul, a primit o factură de la primul furnizor, la încetarea contractului, de -870,24 de lei. 

”În cazul acesta, cel mai probabil a fost o cantitate plătită în plus, cel mai probabil pe cantitate estimată, și în momentul citirii a trebuit regularizat. Și de asta a apărut o factură cu minus. Există o obligație a vechiului furnizor să returneze banii. Deci, la simpla cerere a consumatorului către vechiul furnizor, o cerere însoțită de un număr de cont, furnizorul va returna banii. 

Trebuie să atrag atenția, chiar dacă nu schimbați furnizorul și furnizorul actual vă transmite o factură cu o sumă negativă mai mare de 100 de lei, acesta este obligat în cazul în care dumneavoastră cereți să vă transfere suma în contul în care doriți dumneavoastră”, a mai precizat Laurențiu Urluescu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România - AFEER, la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Laurențiu Urluescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close