Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Învăţătoare înregistrată când ţipă şi jigneşte elevii în mod repetat: "Tâmpita pământului, urâtule" | Poliţia a deschis o anchetă

Învăţătoare înregistrată când ţipă şi jigneşte elevii în mod repetat: "Tâmpita pământului, urâtule" | Poliţia a deschis o anchetă

O învățătoare din Constanța a fost înregistrată în timp ce țipa la copii și îi jignea în mod repetat. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoțional!

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   16:56

Totul a început după ce mama unui elev a făcut publice înregistrările. Potrivit acesteia, problemele au apărut acum două săptămâni, atunci când învățătoarea a lovit un băiețel cu o sticlă de apă în cap.

"Tâmpita pământului, să te ia... Ai lipsit o săptămână şi te-a apucat vânzoleala. Vino în faţă şi tu aici urâtule ce eşti. Nu pot să fac lecții din cauza lui. Nici n-a scris urâtul. Copii, nu vă luați după el este sub orice critică, el n-are educaţie, ne-a făcut familia de râs, clasa cu tot cu doamna", se aude învățătoarea pe înregistrarea dată publicității de mama unui elev.

Astfel mama copilului s-a adresat la toate instituțiile abilitate și a depus plângeri cu privire la acest comportament neadecvat al dascălului. 

Anchete la Poliţie şi DGASPC pentru comportamentul neadecvat al dascălului

"A mai avut loc un incident cu un băiețel pe care l-a luat de păr, l-a dat cu capul de tablă. Copilul s-a ascuns sub catedră. Doamna a încercat să-l tragă de sub catedră. Copiii urlau", spune mama elevului.

Acum sunt mai multe anchete în derulare și la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție și la Inspectoratul Școlar, iar cei de la DGASPC, de asemenea fac și ei o serie de verificări.

"A fost finalizată o cercetare disciplinară, au fost anunțate instituțiile competente, DGASPC-ul, Poliție, care au venit și au preluat inclusiv date de pe camerele din sistemul centralizat audio-video al unității de învățământ", spune un reprezentat al DGASPC.

Învățătoarea și-a dat demisia de la școala din Constanţa

În paralel Poliţia face cercetări sub aspectul săvârșirii de purtare abuzivă, iar cei de la ISJ fac o a doua anchetă în momentul de față, mai ales că mămica uneia dintre fetițe a depus plângere încă de anul trecut, dar la vremea respectivă, spun cei de la ISJ, nu erau în posesia acestor înregistrări audio.

Acum, lucrurile par să se fi schimbat. Dovada este și faptul că, a început a doua cercetare disciplinară, numai că, cel mai probabil, aceasta nu își va mai avea un obiect anume, pentru că dna învățătoare și-a dat demisia în cursul acestei zile, astfel că de mâine ea practic nu va mai intra în sala de curs, iar locul ei va fi luat de un alt dascăl.

De altfel, ea era deja pensionară și era plătită cu ora de un an și mai bine de zile la Școala 43 din Constanța.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close