Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Liderii Sindicatelor din Educație par să dea înapoi după negocierile cu Iohannis. Marius Nistor: ”Am încredere în președinte”

Liderii Sindicatelor din Educație par să dea înapoi după negocierile cu Iohannis. Marius Nistor: ”Am încredere în președinte”

Sindicaliștii din Educație par a fi mulțumiți de negocierile avute astăzi cu președintele Klaus Iohannis și încearcă acum să îi convingă și pe profesori să accepte oferta și să stopeze greva.

Liderii Sindicatelor din Educație par să dea înapoi după negocierile cu Iohannis. Marius Nistor: ”Am încredere în președinte”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    30 Mai 2023   •   19:06

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, spune că are încredere în garanțiile președintelui Klaus Iohannis.

”A fost un dialog cu președintele României. I s-a prezentat situația și s-au oferit câteva soluții. Cea mai importantă din ele este faptul că președintele a girat un posibil acord politic încheiat de președinții celor trei partide care formează coaliția majoritară.

Un acord politic vizavi de grila de salarizare pe care am negociat-o cu Ministerul Educației, grila de salarizare care să plece de la salariul deputatului cu studii superioare ca fiind echivalat salariul mediu brut pe economie. Un acord în care să apară foarte clar data intrării în vigoare și cu termene foarte clare de aplicare pe procente și finanțare aferentă.

Asta a fost propunerea președintelui României. Mai departe, în mod firesc, noi trebuie să înaintăm rezultatul discuțiilor de la Palatul Cotroceni colegilor noștri din unitățile de învățământ și ei hotărâți mai departe dacă acțiunea de protest continuu sau nu.

Citește și: Liderii Sindicatelor din Educație par să dea înapoi după negocierile cu Iohannis. Marius Nistor: ”Am încredere în președinte”

(...) Când este semnat de niște oameni politici care se află la guvernare și este girat de un președinte, dacă nu vor respecta acordul respectiv, asta înseamnă pentru ei sinucidere politică, dat fiind faptul că anul 2024 este un an electoral.

Le-am transmis foarte clar totul este legat strict de încredere și noi trebuie să hotărâm ce anume alegem: varianta propusă de președinte, cu o garanție oferită de domnia sa, sau varianta unui act normativ, acelei ordonanțe de urgență care în sine este la fel de susceptibilă să nu fie respectată ca și un acord”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă poate avea încredere în garanțiile oferite de președintele Klaus Iohannis, Marius Nistor a spus: ”Pot avea încredere în președintele care a putut impune clasei politice respectarea unui angajament față de apărarea națională”.

×
Subiecte în articol: educatie grevă profesori Marius Nistor
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close