Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Medicii, epuizați din cauza numărului mare de cazuri de viroze mortale la copii, în Germania

Medicii, epuizați din cauza numărului mare de cazuri de viroze mortale la copii, în Germania

Alertă în spitalele de pediatrie din Germania. Acestea se confruntă cu o situaţie catastrofală, din cauza creşterii numărului de infecţii respiratorii la copii. Medicii nu mai fac față.

Medicii, epuizați din cauza numărului mare de cazuri de viroze mortale la copii, în Germania
Sursa foto: Gettyimages | Pool / Pool
de Vlad Draghicescu    |    02 Dec 2022   •   18:12

Virusul din Germania este unul foarte contagios şi periculos, mai ales pentru copiii foarte mici. Pentru că personalul medical este insuficient, în curând vor exista blocaje.

De mai multe zile, medicii din Germania atrag atenția că atât cabinetele medicale, cât și clinicile pentru copii sunt supraaglomerate.Timpul de așteptare este de aproximativ șapte ore pentru a prelua un nou caz în camera de gardă.

Ministrul Sănătății admite că această situație este îngrijorătoare pentru că sunt mai puțin de 100 de paturi pentru copii, la Terapie Intensivă în Germania și că deocamdată nu se întrevede sfârșitul acestui val de îmbolnăviri, cauzat de acest virus respirator.

Cu toate acestea, au fost luate câteva măsuri și anume: medicii de pe celelalte secții vor fi transferați pe secția de Terapie Intensivă, iar părinții au fost rugați să amâne controalele de sănătate de rutină ale copiilor, care nu sunt urgente.

Și în România cazurile de viroze respiratorii întâlnite la copii sunt în continuă creștere. La spitalele Grigore Alexandrescu, Marie Curie, Victor Gomoiu ori la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului se prezintă zilnic sute de copii cu infecţii respiratorii, iar locurile disponibile pentru internare se ocupă imediat după ce se eliberează.

×
Subiecte în articol: Germania viroze respiratorii
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close