Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Eșec la masa negocierilor. Fermierii își strigă nemulțumirea în stradă: "Nu am venit aici cu intenții rele. Am venit pentru România"

Eșec la masa negocierilor. Fermierii își strigă nemulțumirea în stradă: "Nu am venit aici cu intenții rele. Am venit pentru România"

Unul dintre fermierii care acum se află în stradă, la protest, a avut o intervenție telefonică, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre scopul acestui miting și problemele care i-au făcut pe oameni să iasă pentru a-și striga nemulțumirile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   22:05

Întrebat ce așteptau fermierii, astfel încât să se încheie protestul, Mădălin Iulian, unul dintre fermierii care este acum pe străzi alături de colegii de breaslă, a declarat că fermierii și transportatorii așteptau din partea organelor legii un culoar de trecere către Piața Victoriei. 

"Încă de la început, noi am fost un grup pașnic și am dorit să vorbim cu cadrele. Atât colegii fermieri, cât și colegii de la transport vor reducerea taxelor, marfa din Ucraina să fie foarte bine analizată, fiindcă se produce cu costuri mici față de noi.

Vrem ca tirurile ucrainene să nu mai aibă prioritate în port ca noi, cei din agricultură, să nu mai așteptăm câteva zile după ele. Dorim, din parte agriculturi,i să nu mai avem teren lăsat pârloagă din cauză că subvenția a scăzut. Venitul nostru a scăzut și el. 

Nu am venit aici cu intenții rele. Am venit pentru România, pentru că vrem să producem produse la noi în țară și să nu mai importăm în cantități atât de mari" a declarat Mădălin Iulian, unul dintre fermierii protestatari. 

Trafic blocat complet pe DN2, în Afumați, lângă București: Transportatorii și fermierii și-au părăsit mașinile și protestează la pas

Circulația rutieră este blocată vineri seara în totalitate pe ambele sensuri de mers ale DN 2, în localitatea Afumați, la limita cu orașul Voulntari, după ce manifestanții din transporturi și agricultură au părăsit mașinile și protestează la pas.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, în contextul protestelor transportatorilor rutieri/fermieri, care au circulat cu viteză redusă pe timpul zilei pe DN 2 și Centura Capitalei, îngreunând traficul, la această oră șoferii mașinilor prezente pentru manifestare au coborât din acestea și protestează pedestru.

Astfel, este blocată circulația pe ambele sensuri de mers ale DN 2, în localitatea Afumați, la limita cu orașul Voluntari.

Jandarmii intervin pentru a elibera o bandă de circulație, pentru ca traficul să fie reluat.

×
Subiecte în articol: protest fermieri negocieri guvern
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close