Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Marius Budăi dezvăluie pericolul ascuns din pensiile românilor care încasează salariul minim pe economie: "Se va întoarce împotriva lor"

Marius Budăi dezvăluie pericolul ascuns din pensiile românilor care încasează salariul minim pe economie: "Se va întoarce împotriva lor"

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dezvăluit pericolul ascuns din pensiile românilor care încasează salariul minim pe economie. "Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici", avertizează ministrul.

Marius Budăi dezvăluie pericolul ascuns din pensiile românilor care încasează salariul minim pe economie: "Se va întoarce împotriva lor"
Sursa foto: Colaj Agerpres
de Claudia Popovici    |    27 Apr 2022   •   21:24

"Pentru bugetari le spun că am dat o majorare care s-a dat în primele luni ale anului şi, la fel ca şi la pensii, sunt în atenţia noastră, dar să nu uităm şi de diferențele de salarizare de la privat la stat şi să creăm totuși un echilibru. De altfel, legea salarizării a fost cuprinsă în PNRR.

La privat aş face un apel. Eu Marius Budăi am convingerea că din cei 1.6 milioane de salariați cu salariu minim, nu toți au venituri la nivelul salariului minim.

Mulţi dintre ei acceptă să ia 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Se va întoarce împotriva lor în momentul în care vor ajunge la pensie. Vor vedea că acea contribuție pentru pensie s-a plătit la cei doi lei nu la 5 lei. 

Cum vin şi acum şi se plâng că au lucrat 20-30 de ani şi au pensia minimă. Şi când te uiți în carnetul lor de muncă fie că au fost obligați de mediul privat să lucreze cu 3 ore, 4 ore sau în cel mai bun caz cu 8 ore la salariul minim.

Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici. Dacă merg inspectorii de muncă în control ăsta este salariul.

Fac un apel al mediul privat să se aplece cu mare atenție asupra resursei umane pentru că noi deja suntem într-un deficit foarte mare de forță de muncă şi mai ales de forță de muncă calificată", a spus ministrul Muncii,  Marius Budăi la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

 

 

×
Parteneri
Atenție, români! Înșelătorie nouă în numele Poștei Române
x close