Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Badea: "Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul rând libertatea mea"

Mircea Badea: "Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul rând libertatea mea"

Guvernul vrea limitarea plăților în numerar, pentru a opri, zic guvernanții, evaziunea fiscală care le-a scăpat de sub control. "Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul rând libertatea mea", spune Mircea Badea.

Mircea Badea: "Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul rând libertatea mea"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   20:48

Guvernul limitează plățile în numerar între persoanele fizice. "Propunerea noastră este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru", a spus ministrul Boloş la Antena 3 CNN.

El a precizat că primul palier este între două persoane juridice, doi comercianţi, unde plafonul va fi redus de la 5.000 de lei la 1.000 de lei. "Cu alte cuvinte, se vor putea face plăţi în numerar dar în limita a 1.000 de lei, restul se poate apela la card sau tranzacţii bancare", a spus el.

Ministrul s-a referit şi la operaţiunile dintre o persoană fizică şi o persoană juridică, unde plafonul va fi redus gradual de la 1 ianuarie 2024, la 5.000 de lei şi de la 1 ianuarie 2025 la 2.500 de lei.

Concret, după adoptarea reformei fiscale, vom putea efectua plăți cash de maximum 5.000 de lei pe zi.

Mircea Badea, realizator Antena 3 CNN, spune că măsura nu are nicio legătură cu evaziunea fiscală ci are legătură cu controlul.

"Guvernul vrea să controleze populația", a spus Mircea Badea, luni seară, la emisiunea "În faţa naţiunii".

"Dispariția cash-ului duce la limitarea libertății și a autonomiei. Ce îndrugă domnul Boloș în legătură cu evaziunea fiscală este pur și simplu jenant iar discuția riscă să alunece, în opinia mea, de la esențial care înseamnă libertate și autonomie, conform inclusiv Băncii Centrale Europene, către asta cu bancomatele cu niște lucruri de genul ăsta care nu au nicio legătură cu subiectul substanțial și esențial - libertatea", a spus Mircea Badea.

"Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul și în primul rând libertatea mea", a mai spus el.

Citeşte şi: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi între persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close