Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mişcările care trădează planurile nucleare ale Rusiei | Cum reacţionează NATO

Mişcările care trădează planurile nucleare ale Rusiei | Cum reacţionează NATO

NATO şi-ar fi avertizat aliaţii că Vladimir Putin urmează să efectueze un test nuclear la graniţele Ucrainei.

de Cristi Popovici    |    04 Oct 2022   •   20:29

Asta pentru că un tren operat de o divizie nucleară secretă ar fi fost zărit pe teritoriul Rusiei, având ca destinație finală o zonă apropiată de Ucraina.

Acesta ar fi trenul cu tancuri noi şi muniție, inclusiv nucleară, care s-ar îndrepta către linia frontului.

O sursă din domeniul Apărării, a declarat însă pentru aceeași publicație britanică, The Times, că o eventuală demonstrație de forţă din partea lui Putin ar putea avea loc în Marea Neagră.

Aceleași surse vorbesc despre folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina.

Însă riscurile sunt foarte mari, inclusiv pentru Rusia, care, în cazul unui eşec, ar putea lovi din greșeală teritorii în care se află armatele sau cetățenii săi.

NATO monitorizează regiunea Mării Negre cu avioane şi drone

 The Times scrie şi că NATO ar fi trimis un raport către aliați pentru a-i pune în alertă despre posibilitatea ca Rusia să-şi testeze torpila Poseidon cu capacitați nucleare, supranumită arma apocalipsei.

Acestă torpilă, transportată cu submarinul Poseidon ar urma să fie întâi testată în zona Arctică, în apele mării Kara.

Toate acestea se întâmplă după ce Rusia a recunoscut că a pierdut teritorii din zonele anexate ilegal. După succesul ofensivei Ucrainene din regiunea Harkov, armata ucraineană a străpuns liniile de apărare rusești şi în sud, spre Herson.

Cele mai semnificative recuperări de teritorii, produse chiar în ultimele zile sunt însă în est, unde 7 sate au fost eliberate de sub controlul rușilor, ucrainenii împingându-i pe ruşi din nordul regiunii Donetsk. Astfel că în acest moment, Rusia nu mai controlează total niciuna din cele patru regiuni pe care, pe hârtie, le-ar fi anexat.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close