Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Harta momentului. Rusia pierde în fiecare oră teritorii din regiunile aşa-zis anexate | Momente de disperare pentru Putin

Harta momentului. Rusia pierde în fiecare oră teritorii din regiunile aşa-zis anexate | Momente de disperare pentru Putin

Amenințările Rusiei cu folosirea armei nucleare şi avertismentul pe care NATO l-ar fi trimis țărilor aliate cum că Moscova urmează să folosească  arme de distrugere în masă, fie asupra unor ţinte ucrainene, fie ca teste - vin ca urmare a situaţiei dezastruoase de pe front, acolo unde Rusia pierde în fiecare oră teritorii din regiunile aşa-zis anexate.

de Cristi Popovici    |    04 Oct 2022   •   21:58

Avem aici o analiză CNN a datelor exclusive de la Institutul pentru Studiul Războiului, care ne arată evoluția ocupației rusești în Ucraina din februarie până acum.

Asaltul din 24 februarie, prima zi de război, le-a permis rușilor să avanseze pe o cincime din teritoriul ucrainean - 120,000 de km pătrați, cam jumătate din România.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ruşii credeau că vor rezolva ecuația războiului într-o săptămână - două, că vor cuceri rapid Kievul, îl vor îndepărta pe Zelenski şi vor pune un conducător marionetă care să urmeze ordinele lui Putin.

Din aprilie, ucrainenii au început contraofensiva. I-au alungat pe ruşi din zona Capitalei, descoperind ororile de la Bucha, Irpin sau Borodianka, gropi comune cu zeci de civili torturați şi uciși de ruşi.

Mişcările care trădează planurile nucleare ale Rusiei | Cum reacționează NATO

Din acel moment, ucrainenii au început să-şi elibereze ţara. Iar occidentul să trimită din ce în ce mai multe arme către Ucraina.

Acum, la 7 luni de la startul invaziei, Rusia controlează cu 3.000 de kilometri pătrați mai puţin decât a făcut-o în primele cinci zile de război. Rusia a recunoscut că a pierdut teritorii din zonele anexate ilegal.

După succesul ofensivei Ucrainene din regiunea Harkov, armata ucraineană a străpuns liniile de apărare rusești şi în sud, spre Herson.

Cele mai semnificative recuperări de teritorii, produse chiar în ultimele zile sunt însă în est, unde 7 sate au fost eliberate de sub controlul rușilor, ucrainenii împingându-i pe ruşi din nordul regiunii Donetsk.

Astfel că în acest moment, Rusia nu mai controlează total niciuna din cele patru regiuni pe care, pe hârtie, le-ar fi anexat.

Acest eşec evident de pe front îl aduce pe Putin în faţa unor decizii disperate - folosirea arsenalului nuclear, ca pretext pentru a-şi apăra propria ţară de ucrainenii care, în concepția lor, vor să le fure cele patru regiuni anexate.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close