Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România se usucă. 2022 este cel mai secetos an din istorie

România se usucă. 2022 este cel mai secetos an din istorie

2022 a fost declarat cel mai secetos an din istoria măsurătorilor. Am fost cu toții martori la valul de căldură din ultima perioadă, dar și la inundațiile violente care au lovit mai multe zone din țara noastră.

România se usucă. 2022 este cel mai secetos an din istorie
Sursa foto: Pixabay.com/ulle
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   18:33

România ia măsuri de ultim moment pentru combaterea secetei și a fenomenelor meteo extreme.

2022 a adus temperaturi extrem de ridicate, iar meteorologii avertizează că ne-am putea aștepta şi în următorii ani la alte noi recorduri sau la perioade la fel de lungi de secetă.

Valurile de căldură, inundaţiile devastatoare tind să devină o normalitate cu care românii învaţă să trăiască. Peste 1500 de avertizări au fost emise în acest an până în prezent.

Canicula şi seceta se prelungesc cel puţin până în septembrie.

Deşertificarea României. Kiwi, smochine şi curmale în loc de porumb 

E cel mai secetos an de când se fac măsurătorile încoace, un an în care depășim recorduri de temperatură, dar și recorduri la cotele mici ale apelor. Specialiștii spun că situația se va repeta și în anii următori pentru că se schimbă clima.

Odată cu ea ar trebui să se readapteze și fermierii români. Acum își pierd recoltele pentru că încă mai cultivă plante iubitoare de apă, dar în viitor ar putea câștiga din plantații kiwi, rodie, curmali chinezești sau kaki.

×
Subiecte în articol: seceta
Parteneri
Când cade Crăciunul și Revelionul în 2023
x close