Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vremea extremă face primele victime în România. Doi ciobani au fost uciși de trăsnet, în Cluj

Vremea extremă face primele victime în România. Doi ciobani au fost uciși de trăsnet, în Cluj

Doi ciobani din județul Cluj au murit loviţi de un trăsnet, ieri seară, în timp ce se aflau pe câmp, cu vacile la păscut. Animalele au fost şi ele ucise pe loc.

de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |    13 Iul 2023   •   17:08

În zona Vlădeasa, din județul Cluj, vremea rea a făcut victime ieri seară. La Săcuieu, pe pășunea numită Vârfurașu au fost găsite două persoane și opt vaci moarte din cauza unui trăsnet.

"La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite decedate opt bovine, posibil prin fulgerare, iar cei doi bărbați, îngrijitori ai animalelor, nu au fost identificați în respectiva zonă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Au fost demarate verificări, iar în jurul orei 23.00, cei doi bărbați, de 43 și 44 de ani au fost identificați, însă din nefericire, un echipaj medical a constatat decesul acestora. Ulterior trupurile au fost transportate la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei, urmând a fi stabilită cu exactitate cauza decesului", potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Citește și: Risc de tornadă în România! Alerta este la cel mai înalt nivel | ANM, avertizare de ultim moment

În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că cele două cadavre prezentau urme vizibile de leziuni.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doi bărbați și 8 vaci au fost găsiți morți, miercuri seara, pe un câmp din județul Cluj. Cel mai probabil, transmit polițiștii, aceștia ar fi fost loviți de fulger. Medicii ajunși acolo nu au putut face nimic pentru victime, transmite Monitorul de Cluj.

Apelul la 112 a fost dat miercuri seara, în jurul orei 21:40. Un localnic din Rogojel, județul Cluj, a văzut cele 8 bovine decedate pe câmp și a dat alerta.

După aproximativ o oră de căutări, au fost găsiți și cei doi îngrijitori ai animalelor, însă medicii nu au mai putut face nimic să îi salveze. Pe trupurile celor doi bărbați, de 43 si 44 de ani, au fost găsite urme vizibile de leziuni, spun polițiștii. „La data de 12 iulie, în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite decedate 8 bovine, posibil prin fulgerare, iar cei doi bărbați, îngrijitori ai animalelor, nu au fost identificați în respectiva zonă.

×
Subiecte în articol: Cluj trasnet
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close