Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Suma uriașă, câștigată de un bărbat, în instanță, după ce a dat cu mașina într-o groapă

Suma uriașă, câștigată de un bărbat, în instanță, după ce a dat cu mașina într-o groapă

Un bărbat din Ialomița a reușit să obțină o sumă uriașă, în instanță, de la Compania Naţională de Drumuri, după ce a călcat cu mașina într-o groapă și a provocat un accident rutier.

de Bianca Timșa    |    Ioana Mircea    |    11 Aug 2023   •   18:53

După un proces care a durat doi ani și jumătate, un bărbat din Ialomița va primi 25.000 de euro de la Compania Naţională de Drumuri. Acesta a reușit să demonstreze în instanță faptul că un accident rutier în urma căruia era să-și piardă viața a fost provocat din culpa companiei. Mai exact, aceasta nu a reparat drumurile pe care le are în gestiune și nici nu a semnalizat corespunzător starea proastă a lor.

Evenimentul rutier s-a petrecut în anul 2020, pe DN3B, între Fetești și Chirana. Bărbatul a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și, pentru a evita un impact cu acesta, a intrat într-o groapă nesemnalizată și s-a răsturnat cu mașina pe câmp.

Citește și: Mormânt, în mijlocul unei șosele din Alba Iulia, în semn de protest pentru o groapă

După accident a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Andrei" din Constanța, unde a petrecut o lungă perioadă de timp sub supraveghere medicală. La un an distanță de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acțiune în instanță prin care a solicitat despăgubiri administratorului drumului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La momentul producerii accidentului, șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare. Inițial procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Fetești, însă după aproape șase luni în care magistrații din Fetești au dezbătut aspecte privind competența de a judeca această cauză, s-a decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Ialomița.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a făcut vinovată de producerea accidentului rutier

A fost reluată întreaga procedură de sesizare a instanței, iar după doi ani și jumătate de termene și procese, magistrații Tribunalului Ialomița i-au dat dreptate bărbatului. Astfel, judecătorii au stabilit că, într-adevăr, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier, din cauză că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Astfel, a aprobată cererea de chemare în judecată a bărbatului din Făcăeni și a obligat instituția să-i plătească daune morale și materiale în valoare de aproximativ 25.000 de euro, la care se adaugă și plata îngrijirilor medicale. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

×
Subiecte în articol: groapa CNAIR
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close