Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Abuzul de rețele de socializare poate duce la depresie

Numai de bine. Abuzul de rețele de socializare poate duce la depresie

Numai de bine. Abuzul de rețele de socializare poate duce la depresie
22 Oct 2018   •   13:49

Câţi dintre noi nu am văzut pe reţelele de socializare deja celebrele poze cu oameni care şi-au transformat corpul aproape peste noapte ca prin minune.

„Am slăbit 40 de kilograme în 2 luni şi acum arăt ca un sportiv care şi-a petrecut jumătate de viaţă în sala de forţă”. Dacă pentru unii dintre noi par exagerări, pentru mulţi sunt motive de mari dezamăgiri sau chiar depresie, spun psihologii.

Specialiştii spun că dorinţa exagerată de a deveni mai arătoşi sau mai prezentabili poate fi pusă pe seama societăţii care a creat anumite tipare cărora vrem să ne adaptăm.

Astfel, aceste persoane care se află în faţa sau în spatele conturilor care promovează perfecţiunea dobândită peste noapte pot face mai mult rău decât bine, chiar dacă la început credem că le urmărim din motivele corecte.

Dezamăgirea, tristeţea şi chiar depresia sunt urmări ale acestor aşteptări înşelate care produc schimbări mult mai mari în noi şi de lungă durată.

Tinerii sunt cei mai expuşi nevoii de a face schimbări corporale dramatice, aproape peste noapte şi, astfel, şi cele mai probabile victime ale unor astfel de poze şi conturi de pe reţelele de socializare. Psihologii spun că înainte de orice decizie drastică, aducătoare de consecinţe iremediabile, cei vizaţi ar trebui să asculte şi o a doua părere, fie că ea vine de la un specialist sau de la familie.

×
Subiecte în articol: Numai de bine abuz retele de socializare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close