Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Lintea, beneficii pentru organism. Alimentul „Biblic” considerat mâncarea viitorului

Numai de bine. Lintea, beneficii pentru organism. Alimentul „Biblic” considerat mâncarea viitorului

Numai de bine. Lintea, beneficii pentru organism. Alimentul „Biblic” considerat mâncarea viitorului
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
21 Noi 2018   •   17:12

Românii au devenit mult mai atenţi la ceea ce mănâncă şi au început să îşi diversifice meniul, apelând la alimente aparent banale. Lintea este din nou preferată în bucătăria europeană, nu doar pentru că este uşor de gătit şi ieftină, ci pentru că aduce o mulţime de beneficii.

Este o sursă importantă de antioxidanţi, de minerale şi de B-uri şi poate fi un înlocuitor al cărnii pentru că este bogată în proteine.

''Avem nevoie de linte portocalie, avem de nevoie de ceapă, de ardei capia sau ardei roşu dulce, sare, usturoi, roşii proaspete, ţelină, morcov, cartof, pătrunjel, coriandru pentru cine preferă, nu este o aromă pe gustul tuturor. Mai avem nevoie de condimente care sunt pudră de ghimbir, turmeric şi paprica afumată. Acum o să le punem pe toate pe foc, le călim foarte puţin în ulei de măsline şi pe urmă lăsăm supa să îşi facă treaba. Punem şi lintea la sfârşit, foarte puţin o lăsăm şi pe ea să se interpătrundă cu toate aromele din supă, după care punem apa. Completăm până puţin peste nivel pentru că lintea se mai umflă puţin. În doar 20 de minute, supa a fost gata. Nu mai rămâne decât să o băgăm în blender'', a spus Manuela Paraschivescu, bucătar.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close