Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Trucuri pentru păr mai des de la specialiștii în frumusețe

Trucuri pentru păr mai des de la specialiștii în frumusețe

Femeile moderne poartă extensii. În ultimul an, au crescut foarte mult vânzările și tot mai multe doamne și domnișoare își arată interesul pentru aceste produse.

Trucuri pentru păr mai des de la specialiștii în frumusețe
Sursa foto: Unsplash.com | Tim Mossholder
de Georgiana Mihăilă    |    28 Dec 2021   •   09:00

O soluție excelentă mai ales dacă ne gândim la perioada sărbătorilor, în care ne dorim să arătăm cât mai bine. Perfecte sunt si pentru mai bine de un sfert dintre pacienții COVID, care mărturisesc că au probleme cu căderea părului.

Aceste urmări sunt cauzate, în principal, de stresul psiho-emoțional care marchează trecerea prin infecție. Însă, cu răbdare, urmând un regim alimentar, având un somn de calitate și făcând zilnic mișcare, problema poate fi depășită.

Căderea părului după COVID apare din cauza oxigenării insuficiente a foliculului, febrei, inflamației din corp și stresului. Toți acești factori întrerup regenerarea și predispun la subțierea și căderea părului. Conform unui studiu recent, acest efect poate dura până la nouă luni. Din acest motiv, specialiștii în frumusețe vin cu soluții. Extensiile sunt cea mai bună alegere, dacă îți dorești un păr lung, bogat, dar care să arate natural.

"Avem mai multe tipuri de extensii. La salon putem veni pentru cele cu bandă, cele cu keratină și cele cu microring. Iar cele cu clip on se pot pune și acasă", a spus Dobre Adriana, hairstylist.

Apoi, urmează alegerea culorii.

"Ideal ar fi să fie nuanța cea mai apropiată, dar dacă noi ne dorim un look mai spectaculos, gen ballayage sau jocuri de culori, putem opta pentru două nuanțe de extensii care se combină între ele", mai spune aceasta.

Extenstiile din păr natural se comportă exact ca… un păr natural. Deci, pot fi și vopsite.

"E indicat ar fi optăm pentru o vopsea semi-permanentă, care nu conține amoniac, astfel încât să nu le deteriorăm"

Pentru femeile cu înălţimea de 1,60 m, lungimea optimă pentru extensiile de păr este de 55 cm, iar un păr mai scurt de 8 cm nu va suporta niciodată extensii.

"Cu cât părul nostru este mai fin și mai răruț, nu este indicat să solicităm rădăcină cu un aport foarte mare de extensii, deci maxim un set ar fi suficient, pentru a crea și un volum frumos și o lungime drăguță, adică naturală. Dacă părul nostru este mai des sau firul este mai aspru, putem merge spre un set jumătate sau două",a mai spus hairstylist-ul.

Întreţinerea extensiilor este un pas necesar odată ce te-ai hotărât să le incluzi în podoaba ta capilară

"Ele trebuiesc foarte bine hidratate un șampon hidratant, o mască hidratantă, deci nu balsam un ulei vârfuri, care este obligatoriu. Și un produs de styling, adică în momentul în care îl uscăm acasă cu feonul este obligatoriu să folosim un produs de protecție termică".

De asemenea, specialiștii recomandă să nu dormi niciodată cu ele ude. Înainte de a te culca, usucă-le în mod natural sau cu feohnul, de la cel puţin 30 cm distanta şi pe o treptă inferioară. Astfel, vei evita încurcarea şi ruperea lor.

"Dacă și le pun și dorm cu ele acasă o saptămână sau chiar mai multe zile, în momentul în care clipsul acesta stă fixat pe rădăcină și noi dormim cu ele, ne frecăm de pernă rădăcina se va rupe, deci acolo se toacă. În fiecare seară, trebuie să ni le dăm jos", mai spune Adriana.

Doar cele fixe pot fi păstrate mai mult timp. De cele mai multe ori, hairstylistii recomandă o ședință de întreținere o dată la două luni.

"Ne dă un look mai de zână, avem o bogăție a părului, el devine mai des, mai lung, iar coafatul rezistă foarte mult pe extensie. Deci dacă noi avem un păr care se lasă destul de repede, în momentul în care îl coafăm și avem extensii, o să observați că buclele rezistă chiar la două-trei zile", a mai precizat Dobre Adriana, hairstylist.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close