Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Marți 13 la Strasbourg pentru majoritatea PSD-ALDE

Marți 13 la Strasbourg pentru majoritatea PSD-ALDE

Marți 13 la Strasbourg pentru majoritatea PSD-ALDE
13 Noi 2018   •   20:24

Prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a declarat, marţi, prezentând raportul MCV, că, în ultimele luni, în România s-a înregistrat un regres regretabil legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei. 

Timmermans a anunțat că sunt opt măsuri care trebuie adoptate. 

„Cerem României să suspende imediat implementarea Legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă în cauză”, a spus Timmermans. 

Comisia Europeană recomandă, în raportul publicat marţi suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.

Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia şi va efectua o evaluare în acest sens înainte de încheierea mandatului actualei Comisii. În opinia CE, punerea imediată în aplicare a măsurilor suplimentare este esenţială pentru a readuce procesul de reformă pe calea cea bună şi pentru a permite revenirea la traiectoria care va permite încheierea procesului MCV, astfel cum se menţiona în raportul din ianuarie 2017.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close