Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Pensiile ar putea să nu mai crească cu 10% din ianuarie 2023 | Reprezentanţii Guvernului nu confirmă majorarea

Pensiile ar putea să nu mai crească cu 10% din ianuarie 2023 | Reprezentanţii Guvernului nu confirmă majorarea

Reprezentanţii Executivului nu dau ca sigură creşterea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Pensiile ar putea să nu mai crească cu 10% din ianuarie 2023 | Reprezentanţii Guvernului nu confirmă majorarea
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    11 Iul 2022   •   09:16

Purtătorul de cuvânt al Guvernului şi purtătorulul de cuvânt al PSD spun că mărirea pensiilor este necesară, însă atunci când vine vorba despre procent, preferă să vorbească despre resursele pe care Guvernul le va avea la dispoziţie în acel moment. 

Întrebat dacă se măresc sau nu pensiile cu 10% din ianuarie 2023, reprezentantul Guvernului nu a confirmat acest lucru.

"Guvernul va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili. 

Sunt măsuri succesive care i-au vizat pe pensionari cu sume care li s-au acordat şi sunt convins că, în funcţie de resursele pe care guvernul le are la dispoziţie, pensionarii vor resimţi atenţia de care trebuie să beneficieze", a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

La rândul său, nici purtătorulul de cuvânt al PSD nu a confirmat procentul de 10% la creşterea pensiilor.

"Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare îşi doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple, având în vedere scumpirile. Sunt convins că şi în guvern se caută toate posibilităţile şi toate resursele ca acest lucru să se întâmple", a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Cum afli anul în care ieşi la pensie. Şeful Casei de Pensii: "Răspunsul este instantaneu, cu acest calculator"

Începe să crească vârsta de pensionare pentru femei. O femeie, de exemplu, care iese din câmpul muncii în iulie se va pensiona la 61 și ani și 10 luni.

În septembrie, de exemplu, dacă s-ar pensiona aceeași femeie, ar ieși la pensie la 61 și ani și 11 luni, adică avem cu o lună în plus. 

Dacă se va pensiona o femeie în 2023 deja, vârsta de pensionare va crește până la 62 de ani, iar până în 2030 vârsta de pensionare a femeilor va fi de 63 de ani, adică față de anul 2023 va crește cu un an.

Şeful Casei de Pensii: "Pe site, introduceţi luna și anul nașterii şi aflaţi automat anul pensionării"

De pe site-ul Casei Naționale de Pensii, oamenii pot afla, dacă introduc câteva date, anul în care se vor putea pensiona. 

"Este vorba despre portalul Casei Naționale de Pensii Publice, pe care îl poate accesa oricine în care este lucrul. Este foarte simplu. Este exact pe prima pagină de pornire. 

Mergeți acolo la rubrica "Când mă pot pensiona" și, într-adevăr, dacă băgați niște date minime, și anume luna și anul nașterii, conform prevederilor legale în vigoare, acest algoritm pe care noi l-am implementat în portal vă dă automat vârsta și anul pensionării.

Foto 1

Foto 2

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close