Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Exoschelet din piese auto, cumpărate din dezmembrări. Echipamentul este dedicat persoanelor cu dizabilităţi

Exoschelet din piese auto, cumpărate din dezmembrări. Echipamentul este dedicat persoanelor cu dizabilităţi

Un bărbat din Galați, student la Facultatea de Inginerie a Universității Dunărea de Jos, a făcut de la zero un exoschelet care ar putea să schimbe viața persoanelor paralizate sau care au probleme locomotorii grave și nu se pot mișca fără ajutor.

Exoschelet din piese auto, cumpărate din dezmembrări. Echipamentul este dedicat persoanelor cu dizabilităţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   17:18

Exoscheletul a fost creat din piese auto, luate din dezmembrări, la un preț care sfidează concurența, și a dat rezultate foarte bune.

Mișcările membrelor sunt controlate de un motor, alimentat de un acumulator de la un vehicul hibrid care garantează funcționarea timp de trei ore.

Studentul care a conceput echipamentul are 52 de ani și este un antreprenor din Galați. La absolvirea facultății, a folosit ideea pentru a crea un exoschelet metalic ca lucrare de licență. Suferința trăită de tatăl lui l-a determinat să caute soluții și să ajute persoanele care nu se pot deplasa.

Dacă piesele ar fi fost realizate prin turnarea și prelucrarea 3D, costul de producție ar fi fost mai mare. În cadrul lucrării s-au folosit câteva tehnici care în curând vor fi brevetate. Evident, ele nu pot fi făcute publice până atunci.

Dezvoltată mai departe, inovația ar putea ajunge, prin completare cu un exoschelet al brațelor, la un dispozitiv medical complex care să poată fi folosit și în armată.

Citeşte şi: Oamenii paralizați ar putea merge din nou datorită unei descoperiri revoluționare

×
Subiecte în articol: exoschelet România Inteligentă
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close