Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Energiei răspunde tuturor întrebărilor despre criza gazelor: "Ceea ce până acum nu puteam decât să visam, poate deveni realitate"

Ministrul Energiei răspunde tuturor întrebărilor despre criza gazelor: "Ceea ce până acum nu puteam decât să visam, poate deveni realitate"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost invitat de către Antena 3, joi, la prima conferinţă naţională marca "România Inteligentă", ce poartă numele "Independenţă sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă"

Ministrul Energiei răspunde tuturor întrebărilor despre criza gazelor: "Ceea ce până acum nu puteam decât să visam, poate deveni realitate"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Dec 2021   •   09:54

Există pericolul să rămânem fără gaze la iarnă? Ce plan are România în criza gazelor? Va fi gazul raţionalizat pentru populaţie aşa cum avertizează specialiştii de la Asociaţia Energia Inteligentă? De ce întârzie facturile la gaze?

Ministrul Energiei şi specialişti din sector au răspuns la aceste întrebări în cadrul conferinţei marca România Inteligentă, ce poartă numele Independenţă sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă. Evenimentul a fost organizat de Antena 3.

"România va deveni lider regional pentru micro-reactoarele modulare, acele SMR-uri, împreună cu partenerul strategic, Statele Unite. Iar aici România va juca un rol regional, vom fi inclusiv hub regional, atât de producție cât și de operare pentru aceste reactoare. Ceea ce până acum nu puteam decât să visam, acum poate deveni realitate. Iar energia nucleară este energie cu emisii 0 de carbon, asigură un confort energetic de producție. 

Și pe lângă energia nucleară avem resursele din Marea Neagră. Ori aceste resurse din Marea Neagră, de gaze, și resursele enregetice ale vânturilor, pot să facă diferența.

Primele gaze naturale din marea Neagră pe care le vom avea, sunt din perimetrele Aurora și Doina, care vor intră în sistemul național de transport, sper eu, la începutul anului viitor. Vorbim de circa un milion de metri cubi de gaze care ar trebui să între, începând cu anul viitor, în sistemul național de transport. Este un periemetru mai mic, dar este un început", a precizat Virgil Popescu la Conferință.

Conferinţa, moderată de Adrian Ursu şi Radu Tudor, este organizată în regim hibrid, astfel încât există posibilitatea participării online.

Prezentările, dezbaterile și schimbul de informații vor oferi o perspectivă clară și completă asupra unui domeniu care trebuie înțeles, dincolo de momentele de criză, în dinamică și dezvoltarea sa permamenta și, mai ales, prin prisma beneficiilor majore pentru consumatori.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close