Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul parc fotovoltaic din România construit pe o groapă de gunoi

Primul parc fotovoltaic din România construit pe o groapă de gunoi

Fosta groapă de gunoi a Sibiului se transformă în parc fotovoltaic. Iar energia solară produsă pe terenul de 10 hectare va fi utilizată pentru iluminatul public din oraș.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   17:29

Fumul toxic ce se ridica din groapa de gunoi a Sibiului a devenit amintire. De nouă ani, cel mai mare depozit de deșeuri din județ este acoperit de vegetație, iar acum, se pregătește să găzduiască primul parc fotovoltaic din România construit pe o fostă groapă de gunoi.

Parcul va cuprinde peste 10.000 de panouri fotovoltaice, iar energia solară produsă va fi utilizată pentru consumul energetic al municipiului Sibiu.

Rețeaua de iluminat public este unul dintre principalii consumatori de energie electrică. De aceea, Primăria dorește să înlocuiască sursele actuale de energie electrică cu surse de energie regenerabilă ce au ca scop principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Citeşte şi: Parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro din Hunedoara, vândut bucată cu bucată pe internet de hoţi

Localnicii laudă investiția, mai ales că terenul era nefolosit de ani în șir.

Parcul fotovoltaic construit pe amplasamentul fostei gropi de gunoi ar urma să producă anual peste 6.000 de MWh de energie verde.

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close