Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mircea Badea, dialog amuzant cu Doru Octavian Dumitru despre inteligenţa artificială: "Ar trebui să o tratăm cu încăpățânare"

Mircea Badea, dialog amuzant cu Doru Octavian Dumitru despre inteligenţa artificială: "Ar trebui să o tratăm cu încăpățânare"

Doru Octavian Dumitru a dezvăluit la Sinteza Zilei că a fost inspirat într-unul din spectacolele sale de Mircea Badea când acesta vorbit despre inteligența artificială.

Mircea Badea, dialog amuzant cu Doru Octavian Dumitru despre inteligenţa artificială: "Ar trebui să o tratăm cu încăpățânare"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2021   •   07:45

Doru Octavian Dumitru şi Mircea Badea au comentat dezvoltarea tehnologiei şi efectele ei asupra umanităţii de azi. Totul a pornit de la analiza făcută de realizatorul TV privind metaversul, subiect care l-a inspirat pe marele comediant.

Doru Octavian Dumitru: Mie mi s-a întâmplat seara să te aud şi a doua zi de spectacol să comentez. De exemplu, mi s-a aprins un beculeţ când ai vorbit despre inteligența artificială, care este o chestie extraordinar de interesantă şi se poate vorbi mult despre inteligența artificială. De fapt, nu cred că artificial poate să fie inteligență.

Numai omul poate să fie inteligent. Noi ne prostim unii pe alţii când spunem inteligență artificială şi uităm când spunem că singura ființă din univers care este dotată cu inteligență este omul. Inteligența este ceva în dezvoltare, ceva creativ, nu ceva care face conecţii.

Este o tâmpenie! O maşină nu poate să fie inteligentă. Uită-te cu atenție la Sofia (n.r primul robot care a primit cetățenia unei ţări). Au făcut-o frumoasă, puteau să îi pună un voal deasupra ca să nu te uiți la faţa ei.

Mircea Badea: Da, dar vedeţi că totul acum e cu smart. E smartphone, smart home, smartass, dar pare că smart a devenit un monopol al mașinăriilor. Până şi mașinuțele alea de două locuri, care zici că sunt scaun cu rotile cu acoperiș, se numesc smart. De asta, poate, cuvântul a fost acaparat de mașinării.

Doru Octavian Dumitru: Corect, dar nu suntem încă aşa de copți încât să stăpânim mașinăria, aşa că mașinăria şi-a luat dreptul. Adică, ne stăpânește pe noi. Cine este mașinăria? Mintea inferioară! Acolo s-a dus. Noi avem mintea superioară. O folosim? Niciodată! (...)

Hai să îţi spun ceva. Mâncarea clasică este cea mai bună. De la origini, din pământ. Aia nu are nicio influență de tehnologie acolo. Ia vezi un morcov care a crescut în pământ. Eu cred că această tehnologie, eu aşa cred, ar trebui să o tratăm cu încăpățânare. Suntem umani şi dintr-o dată telefonul devine stăpânul meu. Şi ce face telefonul? Produce un deficit de atenție, adică ești praf, nu mai ești atent.

Mircea Badea: Nu prea ştiu la ce să fiu atent. Mi-am dat seama că sunt mult mai prieten cu oameni morți decât cu oameni vii. De exemplu, sunt mai prieten cu Nichita Stănescu sau cu Shakespeare decât sunt cu Elon Musk şi Bill Gates.

Doru Octavian Dumitru: Da, dar dacă o punem aşa în cuvinte oamenii care au fost celebri nu sunt oameni morți. Ei sunt mereu vii. Noi o să-i pomenim mereu şi mereu. Dacă avem şi oameni vii care sunt morți, aia e altceva.

Citiţi şi: Doru Octavian Dumitru, despre momentul în care a fost reţinut de Securitate: "Nu am scris-o, ăsta a fost norocul"

Citiţi şi: Mircea Badea, despre metavers: "Totul este o păcăleală a creierului"

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close