Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre metavers: "Totul este o păcăleală a creierului"

Mircea Badea, despre metavers: "Totul este o păcăleală a creierului"

În ediția de miercuri seara a emisiunii În gura presei de la Antena 3, Mircea Badea a explicat ce este metaversul şi cum vom "trăi" în această realitate virtuală.

Mircea Badea, despre metavers: "Totul este o păcăleală a creierului"
de Redacția Antena 3    |    16 Dec 2021   •   09:49

Cofondatorul Microsoft și miliardarul Bill Gates prezice că în următorii trei ani toate întâlnirile vor avea loc virtual, în metavers.

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”, a scris Bill Gates pe site-ul său personal.

Mircea Badea a analizat subiectul şi a explicat în ce constă, de fapt, această realitate virtuală. 

„Nu am nicio îndoială că are dreptate. Metaverseul este o tehnologie. Acuma se iţeşte aşa, se învârtoșează tehnologia într-însa. Va fi o realitate virtuală. Dar ce dracu e aia realitate virtuală? Păi, uite, de exemplu când mă uit eu pe telefon nu o să mă mai uit pe un ecran şi atât, o să am nişte din ăia pă ochi, iete aşa nişte drâle din alea de ochelari şi creierul meu va fi suficient de păcălit, ceea ce e foarte ușor. Nu doar al meu, orice creier, în general, e ușor de păcălit. Va primi toţi stimulii ca el să perceapă că se află pe lună, de exemplu. În Hawaii vede plaja, gagicile.

„Totul este o păcăleală a creierului"

Şi cu cât va avansa această tehnologie, senzația va deveni mai pregnantă şi se lucrează inclusiv la senzații tactile. Adică să îţi pui nişte mânuși care să îţi dea, tot aşa, nişte stimuli care să îţi păcălească creierul. Deci totul este o păcăleală a creierului. Şi atunci cum se va întâmpla treaba asta?

„Toată lumea va fi în această convenție, toţi vor fi conectați la această iluzie"

Uite vom avea o ședință pe zoom. Într-un viitor, probabil trei ani cum a zis nentu' Bill Gates, copiii îşi vor pune nişte alea pe ochi şi vor avea senzația că sunt într-o clasă, că văd în faţă. Ca în filmul Avatar văd pe doamna profesoară, când se uită în stânga îl văd pe Gigel care e în stânga, adică toată lumea va fi în această convenție, toţi vor fi conectați la această iluzie.

De ce dracu să ne mai întâlnim fizic? Asta va fii ideea, adică chiar să stăm fizic, unii lângă alţii la o masă, de exemplu. Cu asta 'să ne punem la masă', cum zic ăștia în politică. Hai să ne punem la un metaverse. Hai! 

Ne punem drâlele alea şi vom avea senzația de spațialitate şi chiar de interacţiune cât se poate de concretă cu Gigeii aia. De ce să-mi mai mișc hoitul din punctul A în punctul B? Stau dracu' pe WC şi îmi pun alea pe ochi şi am şedinţa lu' Peşte. Asta vrea să spună nentu' Gates", a explicat Mircea Badea în emisiunea În gura presei de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea metavers
Parteneri
România trece la ora de vară! La ce oră se dă ceasul înainte
x close