Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Oana Zamfir explică de ce Novak Djokovic este victima unui scandal politic

Oana Zamfir explică de ce Novak Djokovic este victima unui scandal politic

Oana Zamfir, jurnalist Antena 3, a comentat scandalul în care a fost implicat Novak Djokovic şi a explicat care sunt, de fapt, interesele autorităţilor australiene.

Oana Zamfir explică de ce Novak Djokovic este victima unui scandal politic
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2022   •   21:47

Novak Djokovic a publicat o primă reacție, după ce a reușit să câștige procesul cu autoritățile australiene. Tenismenul li s-a adresat fanilor pe Twitter.

”Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat anularea vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani extraordinari. Deocamdată nu pot spune mai mult decât că le mulțumesc că au fost alături de mine prin toate acestea și m-au încurajat să rămân puternic" a scris Nole pe Twitter.

Întrebată despre acest caz, jurnalistul Antena 3, Oana Zamfir a apreciat că acest scandal este de natură politică şi explică şi de ce. 

"Cazul Djokovic și nu este despre Djokovic și nu trebuie a fi influențat de simpatia sau antipatia pe care o purtam acestui as al tenisului. Performanța lui pe teren nu are nicio legătură cu ce se întâmplă astăzi pentru că în mod clar Federația Australiană l-a vrut acolo și a vrut să obțină această excepție pentru el.

Mie personal nu-mi este simpatic Djokovic. Îi acord circumstanțe atenuante pentru că este sârb și are sângele fierbinte, îi recunosc toate meritele. Nu sunt eu critic de tenis în momentul acesta, dar caracterul lui a lăsat mult de dorit în privința asta a pandemiei.

Să nu uităm că omul a organizat un turneu în care s-au infectat foarte mulți participanți numai ca să arate că nu avem de a face cu o pandemie. Deci a avut foarte multe gesturi excentrice.

„Ce s-a întâmplat este dovada că toate chestiunea este absolut politică"

Dacă se va dovedi şi că a fost infectat și pe 17 și a participat fără mască la evenimente cu copii, din nou e o chestiune de o lipsă de moralitate și de risc la care i-a expus pe alții, dar nici asta nu are nicio legătură cu situația Australiei.

În Australia nevaccinatul Djokovic nu a sărit granița, nu a intrat cu forța. El a fost invitat să participe la turneu, iar în însoțirea acestei invitații a venit cu excepția acordată de statul Australian prin Guvernul Regional.

Care este prima reacție a premierului Guvernului Federal? A zis domnul premier că face anchetă să vadă cum a obținut Djokovic aceasta excepție? Să vadă dacă actele lui sunt false sau dacă i-a mituit pe oficialii australieni? Nu! Premierul australian a zis că e treaba Guvernului Regional, deci nu a avut nimic de anchetat, de comentat, e treaba celor de la Melbourne.

Ce s-a întâmplat după, dovada că toate chestiunea este absolut politică? Premierul care se confruntă în 2 luni de zile cu alegeri și campanie electorală și-a dat seama că este în conflict cu cetățenii australieni, ținuți infinit în carantină în perioada asta, și că excepția făcută starului Djokovic poate să îi cauzeze în alegeri.

„Este o chestiune care ar trebui să ne îngrijoreze"

Drept care au început acțiunile abuzive, din punctul meu de vedere împotriva lui, și nu că îmi dau eu cu părerea în materie de drept, ci pentru că instanța a spus astăzi asta. Şi instanța s-a pronunțat nu numai pe procedură, s-a pronunțat pe fond, iar declarația judecătorului este una absolut lămuritoare în momentul în care se întreabă: ce ar mai fi trebuit să facă acest cetățean sârb care venea acolo să muncească.

Este o chestiune care ar trebui să ne îngrijoreze pentru că dacă un stat ca Australia își permite abuzuri și lezări ale drepturilor omului și noi spunem: Da' fiecare stat își face legea lui și sârbul trebuia să respecte legea australiană.

„Cazul lui Djokovic este o chestiune politică de care se face responsabil un premier aflat în buza campaniei"

Da, dar dacă legea australiană este strâmbă, şi trebuie să constatăm că este strâmbă, nevaccinatul Djokovic sau cum se numea el îi punea în pericol, dacă se testa, obligă-l să se testeze. Asigură-te că este sănătos! Vaccinatul dă boala mai departe? Da, o dă! Şi pe el nu-l testezi.

Deci în cazul lui Djokovic este o chestiune politică de care se face responsabil un premier aflat în buza campaniei electorale și e o chestiune care trebuie să ne intereseze pe toţi", a spus Oana Zamfir la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Oana Zamfir Australian Open 2021
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close