Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prognoză de coșmar la INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice COVID. "Se va muri pe capete"

Prognoză de coșmar la INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice COVID. "Se va muri pe capete"

În premieră la Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat documentul care ne arată ce urmează în România. Și urmează o perioadă de coșmar, potrivit estimărilor INSP! "Se va muri pe capete" este concluzia realizatorului Antena 3.

Prognoză de coșmar la INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice COVID. "Se va muri pe capete"
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2021   •   21:50

Evaluarea epidemiologică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică la data de 15 octombrie a stat la baza măsurilor care au început să fie luate de astăzi. 

Potrivit datelor INSP, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, avem o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani. 

Rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregistrate anterior.

De altfel, valorile tuturor categoriilor de vârstă au depășit maximul valurilor anterioare!

Tulpina Delta este responsabilă de noile cazuri. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării.

Estimarea evoluției la nivel național

Potrivit estimărilor INSP, în următoarele 2-3 săptămâni putem atinge un maxim al valului patru. În perioada 1-14 noiembrie necesarul de suport ATI este estimat la 4000 de paturi, lucru ignorat de ministrul Mihăilă, după cum Antena 3 a demonstrat.

"5% din cei infectați ajung la ATI. Luați cât s-au infectat în ultima perioadă... 4000 de paturi? Nu avem așa ceva. Nu există așa ceva. Nu există personal pentru asta. Se va muri pe capete", a concluzionat Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei COVID

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close