Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Bărbatul care l-a reclamat pe Klaus Iohannis: "Putea să aibă bunul simţ să recunoască şi să plătească amenda ca orice cetăţean"

Bărbatul care l-a reclamat pe Klaus Iohannis: "Putea să aibă bunul simţ să recunoască şi să plătească amenda ca orice cetăţean"

Cristian Dan, bărbatul care a făcut plângere penală cuplului prezidențial Klaus şi Carmen Iohannis pentru că nu au purtat masca de protecţie la evenimente, a comentat răspunsul primit de la Poliţie în care i s-a explicat de ce preşedintele nu poate fi amendat.

Bărbatul care l-a reclamat pe Klaus Iohannis: "Putea să aibă bunul simţ să recunoască şi să plătească amenda ca orice cetăţean"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2021   •   22:47

Potrivit răspunsului emis de IPJ Sibiu "nu au fost descoperite încălcări ale cadrului legal de către preşedinte".

Mai mult, în loc de un răspuns concret, șeful Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției Sibiu i-a trimis lui Cristian Dan, cel care a făcut plângerea penală împotriva cuplului prezidențial Klaus şi Carmen Iohannis, o listă cu actele normative care erau în vigoare la data menționată.

„Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum şi pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2", se arată în răspunsul semnat de șeful IPJ Sibiu.

Potrivit acestui document, sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie persoanele care desfășoară activități în spatiile publice deschise, inclusive cele sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Este protejat! Putea să aibă bunul simț ca Orban şi Turcan să recunoască şi să plătească amenda ca orice cetăţean"

Întrebat cum vede răspunsul primit de la IPJ Sibiu, Cristian Dan a precizat: 

„În primul rând se vede foarte clar că acest individ, care în momentul de faţă nu mai reprezintă o alegere a populației majoritare din România, este protejat şi nu este ca orice cetățean în faţa Constituției. Orice alt cetăţean care ar fi întâlnit un echipaj de poliţie în contextul dat ar fi fost amendat.

În al doilea rând, în logica domnului preşedinte există două posibilități în faţa unei boli, ori ești precaut, ori ești prost. Eu am vrut ca poliţia să clarifice situaţia asta şi cumva să ne arate în care categorie se încadrează preşedintele României(...). Domnul preşedinte Iohannis putea să aibă bunul simț aşa cum a avut fostul prim-ministru al României, Ludovic Orban şi Raluca Turcan care, fără probleme, au recunoscut faptele şi-au plătit amenda", a spus Cristian Dan la emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close