Antena 3 Externe Peste 20 de morți în timpul protestelor din Columbia. Oamenii contestă un proiect fiscal

Peste 20 de morți în timpul protestelor din Columbia. Oamenii contestă un proiect fiscal

de Adelina Miron    |    06 Mai 2021   •   12:46
Peste 20 de morți în timpul protestelor din Columbia. Oamenii contestă un proiect fiscal
Sursa foto: Youtube / The Guardian

Peste 20 de persoane au fost ucise în protestele din Columbia care se desfăşoară neîntrerupt de mai multe de o săptămână.

Protestele au început miercurea trecută după ce guvernul columbian a propus un plan fiscal cu scopul de a strânge suma de 6,7 miliarde de dolari pentru a plăti datoriile țării și a menține un sistem de venit de bază pentru trei milioane de persoane cu venituri mici, care a fost implementat în timpul pandemiei.

Statele Unite, UE, ONU și alte organisme care apără dreăturile omului au condamnat violențele din Columbia, unde 23 de civili şi un ofiţer de poliţie au fost raportaţi decedaţi în timpul protestelor anti-guvernamentale.

Miercuri, zeci de mii de persoane au mărșăluit prin Bogota, în ciuda amenințărilor și a ploii puternice.

Zeci de protestatari și ofițeri de poliție au fost răniți marți seara în timpul unor conflicte care au avut loc în sudul Bogotei. Protestatarii au distrus 25 de sedii ale poliţiei, incendind unul și rănind cinci ofițeri, potrivit oficialilor orașului. Stațiile de autobuz din oraș au fost, de asemenea, vandalizate. Până la sfârșitul marșurilor de miercuri, 45 de stații erau scoase din funcțiune din cauza avariilor, transmite The Guardian

„Este profund alarmant să vedem răspunsul greu de control al mulțimii în toată țara", a declarat Erika Guevara-Rosas, directorul Amnesty International dinAmerica. „Nemulțumirea oamenilor față de criza economică este clară - este nedreapt și pune în pericol drepturile omului”.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close