Antena 3 CNN Externe A murit omul care a fost director Dior, timp de 30 de ani. Marc Bohan s-a stins la 97 de ani

A murit omul care a fost director Dior, timp de 30 de ani. Marc Bohan s-a stins la 97 de ani

A murit Marc Bohan, la vârsta de 97 de ani. Acesta a fost directorul Dior timp de 30 de ani.

A murit omul care a fost director Dior, timp de 30 de ani. Marc Bohan s-a stins la 97 de ani
Sursa foto: Gettyimages | Keystone / Stringer
de Ioana Mircea    |    08 Sep 2023   •   21:19

Marc Bohan, directorul Dior timp de 30 de ani, a murit la vârsta de 97 de ani. "Timp de aproape 30 de ani, el a vegheat cu un infinit respect imensa moştenire creativă lăsată de Christian Dior, pe care a ştiut să o interpreteze atât în colecţiile sale haute couture, cât şi în cele pręt-a-porter.

Dacă această flacără vie a exigenţei creative şi artizanale franceze, pe care a menţinut-o cu răbdare, continuă să strălucească astăzi în întreaga lume, este în mare măsură datorită lui", a declarat patronul LVMH, miliardarul Bernard Arnault.

Citește și: A murit Steve Harwell. Fostul lider al trupei Smash Mouth avea 56 de ani

Puţin cunoscută publicului larg, personalitatea sa a fost eclipsată de aceea, mai exuberantă, a succesorilor săi Gianfranco Ferré şi John Galliano. Mai presus de toate, Bohan a permis casei franceze să se adreseze unor noi clienţi datorită lansării colecţiilor de pręt-a-porter pentru femei "Miss Dior", "Baby Dior" pentru copii şi "Dior Monsieur" pentru bărbaţi.

Născut la Paris pe 22 august 1926, Marc Bohan a fost pasionat de desen şi modă încă de la o vârstă fragedă, fiind încurajat de mama sa care era modistă. El s-a alăturat casei Christian Dior în 1957, fiind responsabil cu crearea colecţiilor la Londra.

Prima lui colecţie,"Slim Look", pentru primăvara-vara anului 1961, a cunoscut un mare succes. După plecarea sa de la casa Dior, în 1989, el a devenit director artistic al casei londoneze Norman Hartnell, până în 1992, conform Agerpres.

×
Subiecte în articol: dior
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close