Antena 3 CNN Externe A murit un celebru designer, care a creat cele mai spectaculoase logo-uri din istorie (FOTO)

A murit un celebru designer, care a creat cele mai spectaculoase logo-uri din istorie (FOTO)

A murit un celebru designer, care a creat cele mai spectaculoase logo-uri din istorie (FOTO)
Sursa foto: foto: Pixabay
05 Dec 2017   •   11:12

Ivan Chermayeff, un graphic designer care a creat câteva dintre cele mai recunoscute logouri, inclusiv pentru Showtime, HarperCollins, Pan Am, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, în locuința lui din Manhattan. Familia bărbatului a confirmat vestea morții. 

Chermayeff, care a câștigat o mulțime de premii pentru munca sa, a făcut și postere, a creat muzee și galerii și a ilustrat cărți pentru copii. 

Ivan Chermayeff este cel care a realizat designul pentru sculptura care marchează intrarea către în Solow Building din Manhattan, potrivit nytimes

După ce a studiat la Harvard și IIT Institute of Design din Chicago, Ivan și-a dat licența pe arte vizuale la Yale. 

"Când am început să lucrez în publicitate, nu exista denumirea postului graphic designer, așa că atunci când cineva întreba cu ce mă ocupam, trebuia să-i explic o oră. Decât să fac asta, preferam să-i spun că sunt un artist comercial", povestea Ivan. 

În ceea ce privește viața personală, Ivan a fost căsătorit prima dată cu Sara Anne Duffy, de care divorțat ulterior, iar apoi s-a căsătorit cu Jane Clark, care a murit în 2014. Avea o familie numeroasă, lăsând în urma sa trei fete din prima căsătorie și un fiu din cea de-a doua căsătorie. Toți copiii săi i-au moștenit talentul artistic și lucrează fie ca arhitecți, pictori, producători de film sau directori de fotografie. 

×
Subiecte în articol: designer muzee
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close