Antena 3 CNN Externe A vrut să atace Pentagonul şi Congresul SUA cu aeromodele teleghidate

A vrut să atace Pentagonul şi Congresul SUA cu aeromodele teleghidate

A vrut să atace Pentagonul şi Congresul SUA cu aeromodele teleghidate
Sursa foto: Foto: www.nydailynews.com
29 Sep 2011   •   07:50

Un american de religie musulmană a fost arestat pentru că ar fi plănuit să atace Pentagonul şi Congresul Statelor Unite, cu ajutorul unor aeromodele teleghidate. Tânărul fanatic intenţiona să umple micile avioane cu explozivi şi să le proiecteze asupra celor două clădiri.

Rezwan Ferdaus, licenţiat în fizică, era, aparent, un tânăr american ca toţi ceilalţi. Locuia cu părinţii săi în Massachusetts, în liceu fusese vedeta echipei de fotbal iar acum era baterist într-o formaţie de amatori. În secret, însă, lectura site-urilor islamiste de pe internet îl prefăcuse pe Ferdaus într-un fanatic periculos.

Ferdaus îi declarase unui agent FBI, care se dădea drept membru al-Qaida, că avea de gând să ucidă cât mai mulţi "necredincioşi" pe care-i considera "duşmanii lui Allah". În acest scop, el îşi procurase două aeromodele, 11 kilograme de exploziv, şase puşti de asalt Kalaşnikov şi mai multe grenade.

Intenţia sa era să umple avioanele miniaturale cu explozivi şi să le zdrobească de Pentagon şi de clădirea Congresului. Dar Ferdous nu s-a mărginit doar la acest sinistru plan.

FBI afirmă că Ferdaus a cumpărat telefoane mobile, pe care le-a plătit prin PayPal, din care a construit detonatoare comandate de la distanţă pentru bombe. Şi a făcut-o chiar aici, în acest depozit.

Tânărul a fost foarte bucuros când agentul FBI care juca rol de terorist îi spusese că una din bombele sale ucisese trei soldaţi americani în Irak. De altfel, tot agenţii federali îi furnizaseră armele, muniţia şi explozivul, păstrând mereu situaţia sub control.

Ferdaus riscă acum până la 65 de ani de închisoare. Iar autorităţile americane reamintesc că islamiştii născuţi şi crescuţi în America sunt, acum, cea mai mare ameninţare potenţială pentru siguranţa ţării.


×
Subiecte în articol: Congresul american Pentagon musulman atac
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close