Antena 3 CNN Externe Accident la o CENTRALĂ NUCLEARĂ din SUA. O persoană a murit

Accident la o CENTRALĂ NUCLEARĂ din SUA. O persoană a murit

Accident la o CENTRALĂ NUCLEARĂ din SUA. O persoană a murit
Sursa foto: Foto: www.hangthebankers.com
01 Apr 2013   •   07:49

O persoană a murit şi alte trei au fost grav rănite, în urma unui accident care a avut loc la centrală nucleară din Arkansas, au anunţat operatorul Entergy şi Departamentul local al Sănătăţii, relatează AFP.

"Accidentul a avut loc în momentul în care statorul (partea fixă, n.red.) unui generator a căzut când era scos din turbină", a explicat Entergy într-un comunicat.

"Accidentul a avut loc într-o zonă unde nu există radiaţii şi niciun risc pentru sănătatea şi siguranţa populaţiei nu a fost identificat", adaugă într-un comunicat distinct Departamentul Sănătăţii din Arkansas, care se află în sudul Statelor Unite.

Primul reactor al centralei a fost oprit pentru a fi aprovizionat cu combustibil. Al doilea, care funcţiona la capacitate maximă, s-a oprit automat, a adăugat Entergy.

"Cele două reactoare sunt în stare de oprire stabilă şi nu există niciun pericol pentru populaţie", asigură grupul.

Entergy, care furnizează electricitate în Arkansas şi în statele vecine Texas, Louisiana şi Mississippi, are aproximativ 15.000 de angajaţi şi un parc de producţie de electricitate cu o putere de 30.000 de megawaţi - dintre care 10.000 de megawaţi de origine nucleară.












×
Subiecte în articol: accident nuclear centrala nucleara
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close