Antena 3 CNN Externe Momentul în care un activist de mediu stropește cu un lichid negru un tablou de Gustav Klimt, într-un muzeu din Viena

Momentul în care un activist de mediu stropește cu un lichid negru un tablou de Gustav Klimt, într-un muzeu din Viena

Un activist ecologist a stropit cu lichid negru capodopera lui Gustav Klimt, Viața și Moartea, a anunțat conducerea Muzeului Leopold din Viena. Momentul a fost filmat și publicat pe rețelele sociale.

Momentul în care un activist de mediu stropește cu un lichid negru un tablou de Gustav Klimt, într-un muzeu din Viena
Sursa foto: Twitter/ Letzte Generation
de Mia Lungu    |    15 Noi 2022   •   14:03

"Restauratorii lucrează pentru a determina dacă pictura protejată de sticlă a fost deteriorată", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Klaus Pokorny.

Grupul Letzte Generation (Ultima Generație) a revendicat acțiunea pe Twitter, alături de mesajul: "Noile foraje de petrol și gaze reprezintă o condamnare la moarte pentru omenire".

Gustav Klimt născut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei, a fost un pictor simbolist şi decorator austriac, lider al avangardei vieneze şi unul din fondatorii Secesiunii. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluţii din istoria artei. A murit pe 6 februarie 1918.

"Sărutul", "Judith şi Holofern", Portretul Adelei Bloch-Bauer" şi "Danae" se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, devenit un simbol al Vienei.

×
Subiecte în articol: activist de mediu Gustav Klimt muzeu Viena
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close