Antena 3 Externe Admiterea României în Schengen, îngreunată de doi eurodeputaţi italieni. Sunt membrii unei formaţiuni xenofobe

Admiterea României în Schengen, îngreunată de doi eurodeputaţi italieni. Sunt membrii unei formaţiuni xenofobe

de Antena3.ro    |    01 Mar 2012   •   21:32
Admiterea României în Schengen, îngreunată de doi eurodeputaţi italieni. Sunt membrii unei formaţiuni xenofobe
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Doi eurodeputaţi italieni, membri ai formaţiunii xenofobe Liga Nordului, au declarat că susţin atitudinea Olandei de blocare a aderării României şi Bulgariei la Schengen, informează Agenparl.it.
   
"Susţinem Olanda, singura redută pentru apărarea frontierelor Uniunii Europene; susţinem opoziţia Olandei faţă de admiterea României şi Bulgariei în Schengen, dat fiind că cele două state nu au îndeplinit în mod deplin condiţiile", afirmă eurodeputaţii italieni Claudio Morganti şi Oreste Rossi, membri ai formaţiunii xenofobe Liga Nordului.
   
"România şi Bulgaria sunt incapabile să controleze fluxurile migratorii, în special cele care aduc infracţiuni şi infractori", declară Morganti.
   
"În afară de problema clară a siguranţei publice, mii de muncitori italieni ar intra în concurenţă cu românii şi bulgarii, pe o piaţă a muncii deja aflată în criză", explică eurodeputatul italian.
   
Premierul Olandei, Mark Rutte, şi-a exprimat scepticismul, joi, în legătură cu capacitatea României şi Bulgariei de a securiza frontierele în cazul în care ar adera la Schengen.

La rândul său, preşedintele PE, Martin Schulz, a exprimat susţinerea deplină a Legislativului UE pentru admiterea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen. Schulz consideră că Bulgaria şi România au îndeplinit criteriile tehnice şi nu ar trebui să li se impună alte criterii.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close