Antena 3 CNN Externe Africa de Sud îşi ia adio de la Nelson Mandela. Sicriul cu trupul neînsufleţit, transportat pe străzile din Pretoria

Africa de Sud îşi ia adio de la Nelson Mandela. Sicriul cu trupul neînsufleţit, transportat pe străzile din Pretoria

Africa de Sud îşi ia adio de la Nelson Mandela. Sicriul cu trupul neînsufleţit, transportat pe străzile din Pretoria
Sursa foto: Foto: mirror.co.uk
de O.P.    |    11 Dec 2013   •   10:59

Cortegiul funerar care urmează să transporte solemn sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela pe străzile din Pretoria, pentru un ultim omagiu adus de mulţime, a părăsit miercuri dimineaţă spitalul militar.

Cortegiul este precedat de o escortă de motociclete. Timp de o oră, acesta va traversa străzile capitalei sud-africane până la Union Buildings, sediul Guvernului, unde personalităţile vor putea veni în cursul dimineţii pentru a se reculege în faţa sicriului, urmate, începând cu ora 12.00 (12.00 ora României), de mulţimea de oameni obişnuiţi.



Sicriul, acoperit cu drapelul sud-african a fost transportat într-o vehicul funerar negru vitrat, urmat în coloană de o ambulanţă şi aproximativ 20 de maşini, precum şi de numeroase motociclete.

La plecarea din spitalul militar, personalul s-a reunit pentru a intona cântece în onoarea eroului luptei antiapartheid. Câteva sute de persoane aşteptau pe trotuare sosirea cortegiului.

"Ai impresia că este sfârşitul unei ere", a comentat Faaiqia Hartley, o funcţionară în vârstă de 37 de ani, cu ochii aproape în lacrimi.

 

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close