Antena 3 CNN Externe Ahlam Albashir, suspecta arestată după atacul cu bombă de la Istanbul, urma să fie lichidată

Ahlam Albashir, suspecta arestată după atacul cu bombă de la Istanbul, urma să fie lichidată

O femeie de naționalitate siriană a fost arestată și acuzată pentru explozia bombei care a ucis, duminică, șase oameni într-o zonă aglomerată din Istanbul.

Ahlam Albashir, suspecta arestată după atacul cu bombă de la Istanbul, urma să fie lichidată
Sursa foto: Twitter / hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   17:37

Potrivit presei turce, Ahlam Albashir și-a recunoscut fapta.

Ea le-ar fi spus polițiștilor la interogatoriu că a fost instruită de către organizația PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) și că a intrat în Turcia din regiunea Afrin, aflată în nord-vestul Siriei.

Albashir ar fi sosit în țară în urmă cu patru luni și locuia la Istanbul.

Autoritățile turce au indicat deja PKK drept responsabil pentru atac, însă organizația a negat, luni, într-un comunicat pe site-ul propriu, orice legătură cu explozia de la Istanbul.

"Femeia arestată după atac fusese instruită ca după o perioadă de timp de la atentat să treacă ilegal în Grecia.

Totuși, conform informațiilor obținute de ofițerii de securitate turci, organizația teroristă PKK plănuia să o elimine pe Ahlam Albashir în drumul în drumul său spre Grecia. Atacul atribuit PKK a readus în spațiul public discuția referitoare la faptul că în această luptă cu organizația teroristă turcii par a fi singuri.

Problema PKK, punct de negociere pentru Turcia în problema admiterii Suediei și Finlandei la NATO

Este, cel mai probabil, și motivul pentru care ministrul turc de Interne a spus că țara sa nu acceptă mesajele de condoleanțe care au venit din partea Statelor Unite ale Americii.

Problema PKK este punct de negociere în discuțiile menite să elimine opoziția Turciei la aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ankara a acuzat cele două state găzduiesc membri PKK pe teritoriul lor.

Între timp, cercetările la locul exploziei s-au terminat în această dimineață iar artera vizată a fost redeschisă traficului pietonal. Autoritățile însă au decis să scoată băncile și ghivecele din beton, iar întreg perimetrul exploziei de ieri este în acest moment împânzit de drapele ale Turciei", a transmis Monica Ibudar, corespondent Antena 3 CNN în Turcia.

Fotomontaj: Ahlam Albashir, suspecta arestată după atentatul de la Istanbul (stânga) și locul deflagrației de duminică (dreapta)

×
Subiecte în articol: Ahlam Albashir atentat PKK Istanbul
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close