Antena 3 CNN Externe Ancheta accidentului de la Smolensk: Nu a fost atac terorist, explozie sau incendiu

Ancheta accidentului de la Smolensk: Nu a fost atac terorist, explozie sau incendiu

Ancheta accidentului de la Smolensk: Nu a fost atac terorist, explozie sau incendiu
Sursa foto: avion
19 Mai 2010   •   13:27

Noi informaţii în cazul accidentului aviatic de la Smolensk în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Poloniei. Potrivit anchetei oficiale, prăbuşirea avionului nu a fost provocată de un atac terorist, de o explozie sau de un incendiu.

"Ancheta a decis că nu a avut loc nici un atac terorist, explozie, incendiu sau funcţionare defectuoasă a echipamentului", a declarat directoarea Comitetului interstatal de aviaţie, Tatiana Anodina, citată de Itar Tass.

"Sistemul de navigaţie era de asemenea pornit, el a rămas operaţional în permanenţă şi echipajul a primit toate informaţiile despre condiţiile meteorologice şi posibilele aerodromuri de rezervă", a adăugat Anodina.

În plus, un reprezentant al biroului rus de anchete privind accidentele aeriene a declarat că echipajul a fost informat că vizibilitatea în apropiere de Smolensk era de 20 de metri, cu patru minute înainte de producerea accidentului.
"Cu patru minute înainte de accident, un Iak-40 al forţelor aeriene poloneze a informat (echipajul avionului Tu-154 al preşedintelui polonez) că estima vizibilitatea la 20 de metri, a declarat oficialul.

O altă informaţie interesantă este cea potrivit căreia în cabina piloţilor avionului se aflau persoane necunoscute. "S-a stabilit că în cabină se aflau persoane care nu erau membri ai echipajului. Vocea uneia dintre ele a fost identificată, cealaltă sau celelalte trebuie să fie identificate de partea poloneză", a dezvăluit Tatiana Anodina.

Ancheta a mai arătat că, în momentul producerii catastrofei, avionul prezidenţial avea 19 tone de combustibil în rezervoare, suficient pentru a ateriza pe alte aeroporturi ruse decât cel militar de la Smolensk.

În tragedia de la Smolensk şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care preşedintele polonez Lech Kaczinsky şi soţia acestuia.

Imaginile surprinse imediat după producerea accidentului:



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Smolensk accident aviatic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close