Antena 3 CNN Externe Ancheta Sky News despre traficanții de arme din România. Adevăr sau înscenare?

Ancheta Sky News despre traficanții de arme din România. Adevăr sau înscenare?

Ancheta Sky News despre traficanții de arme din România. Adevăr sau înscenare?
08 Aug 2016   •   09:43

Procurorii DIICOT investighează informaţiile şi imaginile difuzate de televiziunea Sky News despre traficanţii de arme din România. Traficanţii vând arme obţinute din Ucraina, inclusiv teroriştilor, sustin jurnaliştii britanici, care s-au întâlnit cu traficanţii în România, într-o pădure.

Au simulat o potențială tranzacție și așa au văzut marfa: puşti AK-47, arme cu lunetă, puşti semiautomate, puşti de vânătoare şi pistoale.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a afirma că instituţia pe care o conduce verifică informaţiile apărute în media cu privire la traficanţi de arme din România, precizând însă că există "multe necunoscute şi nepotriviri".

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media astăzi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puţin ciudat că traficanţii de arme s-au lăsat fotografiaţi de jurnaliştii britanici şi mai ales că lasă de înţeles că traficanţii ştiu că sunt jurnalişti", a declarat, duminică, Horodniceanu, pentru AGERPRES.

Și materialul filmat a trezit multe semne de întrebare. Autorul investigației este unul dintre veteranii presei britanice, corespondent de război, șeful corespondențior de la Sky News, un jurnalist cu o carieră impresionantă.

Maria Coman a explicat cine este autorul anchetei, care sunt punctele acestei anchete dar și care sunt elementele îndoielnice în această anchetă.

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close