Antena 3 CNN Externe Secretarul general ONU, detalii despre "suferința" resimțită cu ocazia celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Secretarul general ONU, detalii despre "suferința" resimțită cu ocazia celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, și-a făcut recent doza a treia (booster) de vaccin anti-COVID și a explicat contextul în care a luat această decizie precum și "suferința" pe care a resimțit-o, notează presa internațională.

Secretarul general ONU, detalii despre "suferința" resimțită cu ocazia celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID
de Adrian Iclozan    |    03 Dec 2021   •   11:27

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Stéphane Dujarric, Guterres "a suferit foarte mult atunci când a luat decizia dificilă de a face cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID", fiind inițial reticent, ca urmare a situației 'îngrozitoare'' a vaccinurilor la nivel mondial.

''El este pe deplin conștient de simbolistica faptului că secretarul general primește o a treia doză, în condițiile în care situația globală a vaccinurilor este atât de gravă", a continuat Dujarric.

Secretarul general ONU a primit vinerea trecută doza de supra-rapel.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, șeful ONU a deplâns faptul că doar 6 % din populația "continentului negru" a avut acces complet la vaccinuri, în condițiile în care în restul lumii acest procentaj este de cel puțin 10 la sută.

El a cerut o strategie pentru producerea vaccinurilor pe continentul african.

Antonio Guterres și-a exprimat, totodată, preocuparea față de izolarea țărilor din sudul Africii, în urma restricțiilor impuse odată cu apariția și răspândirea noi variante Omicron.

În vârstă de 72 de ani, Secretarul General ONU a fost supus presiunii din partea familiei și a medicilor săi pentru a se imuniza cu doza booster, înainte de a participa la Adunarea Generală a ONU din septembrie și, ulterior, la evenimentul COP26 de la Glasgow privind schimbările climatice.

După ce s-a dus nevaccinat cu doza a treia la aceste evenimente, Guterres a decis până la urmă, ținând cont și de vârsta sa înaintată, că lucrul cel mai "responsabil" este să își administreze doza booster de vaccin anti-COVID.

"Pot să spun cu toată sinceritatea că s-a zbătut foarte mult până a luat această decizie", a asigurat purtătorul său de cuvânt.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Antonio Guterres suferinta booster COVID-19
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close