Antena 3 Externe Apare o serie limitată de bancnote! Chipul cărei personalități se va afla pe bancnota de 10 lire sterline

Apare o serie limitată de bancnote! Chipul cărei personalități se va afla pe bancnota de 10 lire sterline

17 Iul 2017   •   11:09
Apare o serie limitată de bancnote! Chipul cărei personalități se va afla pe bancnota de 10 lire sterline
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Scriitoarea Jane Austen va fi omagiată în Marea Britanie, la împlinirea a 200 de ani de la moartea sa, prin lansarea unei bancnote de 10 lire sterline şi prin mai multe expoziţii, între care una ce va fi deschisă la Banca Angliei, potrivit A1.ro.

Noua bancnotă va fi lansată marţi, când se împlinesc două secole de la moartea autoarei unora dintre cele mai cunoscute romane ale literaturii britanice.

În plus, Austen va fi prezentă şi într-o expoziţie care va fi inaugurată pe 19 iulie la Banca Angliei. ”Romanele lui Jane Austen nu sunt numai despre discuţii legat de bonete şi trăsuri, aşa cum cred unii oameni care nu le-au citit. Ea avea cunoştinţe solide despre valoarea banilor şi asta a fost o temă majoră a scrierilor ei”, a spus curatoarea Jenni Adam, citată de The Guardian.

×
Subiecte în articol: bancnota
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close