Antena 3 CNN Externe Aproape 300.000 de persoane au manifestat la Lisabona împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)

Aproape 300.000 de persoane au manifestat la Lisabona împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)

Aproape 300.000 de persoane au manifestat la Lisabona împotriva măsurilor de austeritate (VIDEO)
Sursa foto: protest
30 Mai 2010   •   13:05

Aproape 300.000 de persoane au manifestat sâmbătă, la Lisabona, împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului socialist, conform principalei confederaţii sindicale portugheze (CGTP), care făcuse apel la o zi de acţiune, potrivit AFP.
Aproape "300.000 de persoane au ajuns aici", a declarat secretarul general al CGTP, Manuel Carvalho da Silva, adresându-se manifestanţilor care au defilat la Lisabona.
Poliţia portugheză, refuzând să arbitreze între cifrele sindicatelor şi cele ale Guvernului în timpul mişcărilor sociale, a decis să nu mai divulge estimarea numărului de participanţi.
Potrivit CGTP, ar fi vorba despre o prezenţă-record pentru ultimii ani, depăşind cele 200.000 de persoane care au manifestat la Lisabona la 13 martie 2009, pentru a cere condiţii mai bune de muncă.
Sâmbătă, manifestanţii veniţi din toată ţara şi-au exprimat opoziţia faţă de cura de rigoare a Guvernului socialist, care a prevăzut între altele scăderea ajutoarelor sociale şi o creştere generalizată a impozitelor, pentru a remedia finanţele publice ale ţării.
"Spunem nu acestor măsuri în numele interesului muncitorilor şi vrem ca unele dintre ele să fie retrase", a declarat Carvalho, adăugând că CGTP nu exclude nici o "formă de luptă" zilele următoare. CGTP a evocat deja ipoteza unei greve generale.
"Aceste măsuri sunt fundamentale pentru viitorul economiei noastre, ale muncii şi pentru a restaura încrederea internaţională", a subliniat la rândul său ministrul Muncii, Helena dos Santos Andre, făcând apel la dialog.



Antena3.ro


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close