Antena 3 CNN Externe Aproximativ 500 de copii au dispărut într-un oraş nigerian, după retragerea Boko Haram

Aproximativ 500 de copii au dispărut într-un oraş nigerian, după retragerea Boko Haram

Aproximativ 500 de copii au dispărut într-un oraş nigerian, după retragerea Boko Haram
Sursa foto: Foto: thewillnigeria.com
25 Mar 2015   •   12:25

Aproximativ 500 de copii nigerieni cu vârste de până la 11 ani au dispărut dintr-un oraş din nordul ţării al cărui control a fost pierdut de militanţii grupării Boko Haram, a declarat un fost locuitor din Damasak pentru BBC News Online.
   
Un comerciant din oraşul situat în nord-estul ţării a declarat pentru Reuters că luptătorii Boko Haram au luat copiii cu ei atunci când au fugit.
   
Trupe din Niger şi Ciad au cucerit oraşul Damasak luni, după luni întregi în care acesta s-a aflat sub controlul militanţilor islamişti. Aceste trupe fac parte din forţa regională formată recent pentru a ajuta Nigeria să combată insurgenţii.
   
Senatorul care reprezintă nordul statului Borno, Maina Maaji Lawan, a declarat pentru corespondentul BBC în Nigeria că acest caz din Damasak este unul tipic şi multe sute de copii au dispărut.

"Cei mai mici sunt daţi la madrassa (şcoli islamice) ... iar băieţii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani sunt înrolaţi şi îndoctrinaţi pentru a fi pregătiţi să execute misiunile lor oribile", a declarat el.
   
Boko Haram a generat un val de revolte la nivel internaţional în aprilie 2014, după ce a răpit peste 200 de fete de la o şcoală din Chibok, un oraş din statul Borno, în nord-estul Nigeriei.
   
Damasak este un oraş comercial din statul Borno, situat la graniţa cu Nigerul şi la 200 de kilometri de principalul oraş al statului, Maiduguri. Acesta a fost cucerit de militanţi la sfârşitul anului trecut.
   
  

×
Subiecte în articol: Boko Haram
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close