Antena 3 CNN Externe Ar putea sta 20 de ani la închisoare pentru mesajul postat pe Facebook

Ar putea sta 20 de ani la închisoare pentru mesajul postat pe Facebook

Ar putea sta 20 de ani la închisoare pentru mesajul postat pe Facebook
Sursa foto: Foto: rt.com
25 Mai 2013   •   17:16

Americanul Cameron D`Ambrosio, în vârstă de numai 18 ani, se află la închisoare pentru un mesaj postat pe Facebook.

Băiatul, care trăieşte într-un mic oraş din apropiere de Boston împreună cu familia sa, îşi doreşte să devină rapper şi postează des pe internet creaţiile sale.

Dar tocmai această pasiune l-a băgat după gratii. Mai exact, adolescentul a  postat pe Facebook câteva versuri dintr-un cântec rapp compus de el. Versurile includ o referire la atentatul din Boston. De asemenea, adolescentul a făcut referire  şi la Casa Albă, pe care a numit-o  „casa federală a terorii”.



La scurt timp după aceea, băiatul a fost arestat, acţiunea lui fiind considerată „o ameninţare teroristă”, un delict pedepsit cu nu mai puţin de 20 de ani în inchisoare, informează rt.com.

Deşi toţi cunoscuţii băiatului, inclusv poliţiştii care l-au arestat, au depus mărturii potrivit cărora adolescentul nu este violent şi şi-a exprimat în repretate rânduri părerea de rău faţă de această situaţie, judecătorii l-au considerat „un pericol pentru societate" şi nu i-au acordat dreptul la eliberare pe cauţiune.

Acum, apropiaţii lui Cameron D`Ambrosio au făcut o petiţie pe internet pentru a-l ajuta pe adolescent să se întoarcă acasă la părinţii săi.

×
Subiecte în articol: petitie terorism
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close