Antena 3 Externe Armata americană se oferă să sprijine securitatea JO de la Soci

Armata americană se oferă să sprijine securitatea JO de la Soci

de G.C.P    |    21 Ian 2014   •   13:53
Armata americană se oferă să sprijine securitatea JO de la Soci

Armata americană s-a oferit să sprijine măsurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, programate să înceapă în mai puţin de trei săptămâni, au anunţat surse oficiale din Pentagon.

"Marina americană şi forţele noastre aeriene, inclusiv cele două portavione din Marea Neagră, vor fi disponibile dacă va fi nevoie", a spus secretarul de presă, contraamiralul John F. Kirby.

Comandanţii americani din regiune sunt pregătiţi pentru orice eventualitate, a adăugat Kirby.

Anunţul a venit în urma îngrijorărilor manifestate de congressmenii de la Washington în ceea ce priveşte siguranţa americanilor, sportivi sau spectatori, prezenţi la manifestarea sportivă. Grijile privind securitatea din Soci au crescut în intensitate după ce două atentate teroriste au provocat moartea a 34 de persoane în oraşul Volgograd.

În prealabil, Biroul Federal de Investigaţii american anunţase că va contribui cu agenţi speciali la asigurarea bunei desfăşurări a JO de la Soci.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close