Antena 3 CNN Externe Armata britanică ar putea instala rachete pe acoperişurile clădirilor din Londra, în timpul Jocurilor Olimpice

Armata britanică ar putea instala rachete pe acoperişurile clădirilor din Londra, în timpul Jocurilor Olimpice

Armata britanică ar putea instala rachete pe acoperişurile clădirilor din Londra, în timpul Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Foto: euronews.com
29 Apr 2012   •   15:31

Armata britanică ar putea staţiona soldaţi şi rachete sol-aer pe acoperişurile clădirilor rezidenţiale pentru a evita orice atac terorist aerian în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din această vară, relatează The Guardian, în ediţia electronică.
   
Locuitorii din zona Bow, în estul Londrei, au primit fluturaşi prin care sunt avertizaţi că o echipă de zece militari şi poliţişti va staţiona pe acoperişurile clădirilor lor pe durata Jocurilor Olimpice. Ministerul Apărării a confirmat că ar putea fi mobilizate rachete sol-aer în cadrul planului de securitate pentru Jocurile Olimpice, dar că situaţia este încă evaluată.
   
Brian Whelan, locatarul unei astfel de clădiri a declarat că nota informativă primită de la Ministerul Apărării susţine că rachetele vor fi folosite doar ca ultim resort. "Vor efectua un test săptămâna viitoare, amplasând rachete pe acoperiş chiar deasupra apartamentului nostru, iar în spate vor staţiona poliţie şi militari în turnul clădirii timp de două luni", a declarat el.
   
"Nu ştiu dacă vor locui în clădire. Avem o sală de sport şi o piscină, iar oamenii i-au văzut acolo, aşa că acest lucru te face să te gândeşti că va fi un fel de bază militară", a explicat el.
   
Pentru moment nu este clar dacă proprietarii vor fi plătiţi pentru a accepta staţionarea unor rachete pe acoperişurile clădirilor respective.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close