Antena 3 CNN Externe Asigurările în turism. Dacă nu este suficient de cald, primiţi banii înapoi!

Asigurările în turism. Dacă nu este suficient de cald, primiţi banii înapoi!

Asigurările în turism. Dacă nu este suficient de cald, primiţi banii înapoi!
Sursa foto: insula
04 Sep 2009   •   15:06

Dacă nu e sufiecient de cald sau dacă nivelul zăpezii nu este destul de mare pentru practicarea sporturilor de iarnă, primiţi banii înapoi. Asta este asigurarea pe care o dau anumite agenţii de turism clienţilor săi. Însă, aceste asigurări sunt extrem de rare, arată un studiu comandat de ONU şi făcut public de Reuters.

Industria turistică generează venituri anuale medii de peste 700 de miliarde de dolari, iar nivelul asigurărilor turistice contractate de operatori este de sub 10 miliarde de dolari.

"Asigurarea are un potenţial uriaş pentru turism. Totuşi, în prezent este foarte puţin folosită. Mulţi operatori nici nu ştiu că există", a declarat Daniel Scott, reprezentant al Organizaţiei Meteorologice Mondiale a ONU.

Concluziile raportului au fost prezentate în cadrul Conferinţei de la Geneva care a început pe 31 august. Peste 150 de ţări au fost reprezentate la acest eveniment.

Potrivit raportului, cele mai multe probleme cauzate de climă au fost raportate în Statele din caraibe. Singurii din respectiva zonă care s-au gândit să la o asigurare turistică sunt cei din Barbados. Turiştii vor fi despăgubiţi în cazul în care temperatura scade sub 26 de grade.

Şi unele staţiuni de ski din Europa au preluat acest sistem de asigurare. În cazul în care stratul de zăpadă este mai mic decât media ultimilor trei ani, turiştilor li se rambursează banii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: asigurari turism raport
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close