Antena 3 CNN Externe Astronautul Luca Parmitano, despre incidentul de pe ISS: M-am simţit ca un peştişor într-un bol cu apă

Astronautul Luca Parmitano, despre incidentul de pe ISS: M-am simţit ca un peştişor într-un bol cu apă

Astronautul Luca Parmitano, despre incidentul de pe ISS: M-am simţit ca un peştişor într-un bol cu apă
Sursa foto: Foto: sualize.us
de S.T.    |    19 Iul 2013   •   16:05

Astronautul italian Luca Parmitano, a cărui cască a fost inundată cu apă în urmă cu două zile, în timpul unei ieşiri pe orbită, în jurul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat joi că în acele momente dificile s-a simţit "ca un peştişor auriu într-un bol cu apă".

În timp ce efectua o ieşire pe orbită într-o misiune organizată în scopuri de întreţinere şi mentenanţă a ISS, în casca astronautului italian a început să se acumuleze tot mai multă apă, până când lichidul i-a acoperit nasul şi apoi ochii, informează huffingtonpost.com.

"Era greu să mai văd ceva şi nu puteam să mai aud", spune Luca Parmitano.

"Pentru două minute, sau poate pentru mai mult de două minute, am trăit experienţa unui peştişor într-un bol cu apă - din punctul de vedere al peştişorului", a declarat astronautul italian într-un interviu acordat de la bordul ISS.

Luca Parmitano spune că fost nevoit să apeleze la memorie pentru a-şi aminti traseul de întoarcere pe ISS. Partenerul său din acea misiune pe orbită, Christopher Cassidy, i-a fost şi el de mare ajutor, a adăugat astronautul italian.

"Imaginaţi-vă cum ar fi să mergeţi cu ochii închişi într-un bol cu apă. Chiar aşa s-a întâmplat. E o senzaţie inconfortabilă, să fii cu faţa sub apă, tot acel timp", a spus astronautul italian.

Parmitano spune că a fost foarte norocos pentru că a putut să revină la bordul ISS atât de repede.

×
Subiecte în articol: ISS
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close