Antena 3 CNN Externe Atac cu bombă în Turcia. 12 oameni au murit

Atac cu bombă în Turcia. 12 oameni au murit

Atac cu bombă în Turcia. 12 oameni au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2015   •   12:01
Bilanțul polițiștilor turci uciși marți într-un atac cu bombă împotriva unui microbuz al poliției în provincia Igdir din estul Turciei - atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK) - a crescut la 12, după ce un bilanț anterior consemnase 10 victime, potrivit Agerpres.

Această nouă ambuscadă intervine la două zile după moartea a 16 militari turci într-un atac în sud-estul țării, la Daglica, în urma căruia aviația turcă a desfășurat în noaptea de luni spre marți o operațiune de anvergură împotriva pozițiilor PKK în nordul Irakului.

O bombă artizanală a explodat la trecerea unui vehicul al poliției în timp ce acesta circula în regiunea Aralik, limita frontierei Turciei cu Azerbaidjanul, Armenia și Iran, au indicat pentru AFP surse din serviciile de securitate de la Ankara. Alți trei polițiști au fost răniți în această ambuscadă, potrivit acelorași surse.

Atacul de la Daglica este cel mai sângeros atentat comis de mișcarea rebelă kurdă de la reluarea confruntărilor între armata turcă și PKK la sfârșitul lunii iulie, care a spulberat discuțiile de pace angajate în toamna anului 2012 pentru a pune capăt acestui conflict, soldat cu aproximativ 40.000 de morți din 1984 și până în prezent.

Aviația turcă a desfășurat atacuri aeriene ca represalii împotriva principalelor baze PKK din nordul Irakului, conform agenției de presă guvernamentale Anadolu.

Premierul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu a promis eradicarea rebelilor PKK.

×
Subiecte în articol: turcia PKK
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close