Antena 3 CNN Externe Atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil, prevenit de oamenii legii, în Republica Moldova

Atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil, prevenit de oamenii legii, în Republica Moldova

Un alt atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil a fost prevenit, în raionul Grigoriopol din Republica Moldova. Era vizat centrul de radio și televiziune din satul Maiac.

Atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil, prevenit de oamenii legii, în Republica Moldova
Sursa foto: Telegram/ TBC
de Cerasela Stafie    |    03 Mai 2022   •   17:17

Informația a fost publicată marți postul TSV TV pe canalul său Telegram. Drona se îndrepta către centrul de radio și televiziune al regiunii separatiste a Republicii Moldova.

Potrivit postului TV, drona transporta două kilograme de explozibil și un recipient de cinci litri cu combustibil. Era planificată activarea dispozitivului exploziv de la distanță, cu ajutorul unui semnal radio, scrie Știri.md.

Deocamdată, informațiile nu au fost confirmate de asa-zisul Minister de Interne al republicii nerecunoscute.

Anterior, două antene radio au fost aruncate în aer în localitatea Maiac. Clădirea Ministerului Securității de Stat a fost și ea atacată cu lansatoare de grenade de mână.

De asemenea, exploziile au avut loc pe un aerodrom militar de lângă Tiraspol, unde se presupune că au fost implicate și drone.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a precizat că aceste incidente au fost inițiate de indivizi din interiorul regiunii separatiste. Liderul nerecunoscutei Republici Transnistrene, Vadim Krasnoselsky, a spus că atacurile au fost organizate în Ucraina. Autoritățile de la Kiev au sat vina pe Rusia.

Autoritățile au declarat cel mai înalt nivel de amenințare teroristă și au întărit măsurile de securitate.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close