Antena 3 CNN Externe Atac TERORIST în Cecenia. 10 poliţişti şi 7 militanţi UCIŞI în schimbul de focuri. Casa Presei din Groznîi este în flăcări (VIDEO)

Atac TERORIST în Cecenia. 10 poliţişti şi 7 militanţi UCIŞI în schimbul de focuri. Casa Presei din Groznîi este în flăcări (VIDEO)

Atac TERORIST în Cecenia. 10 poliţişti şi 7 militanţi UCIŞI în schimbul de focuri. Casa Presei din Groznîi este în flăcări (VIDEO)
04 Dec 2014   •   12:58

Operaţiunea antiteroristă din capitala Ceceniei, Groznîi, a intrat în ultima fază, anunţă autorităţile.
Şeful republicii cecene a anunţat că, în timpul confruntărilor armate, şapte ofiţeri au pierit şi alţi şapte militanţi au fost lichidaţi. Potrivit liderului cecen, alte 28 de persoane au fost rănite.

"Operaţiunea de anihilare a bandiţilor se apropie de final", spune Ramzan Kadîrov pe pagina sa de Instagram, unde precizează că personal a supravegheat operaţiunea.

În acelaşi timp, există informaţii care susţin că un alt grup de militanţi s-a baricadat într-o şcoală, iar operaţiunile forţelor de ordine sunt în curs de desfăşurare.

Comitetul Naţional Antiterorist Rus a confirmat recent că un grup extremist a fost înconjurat în Casa Presei din Groznîi, iar operaţiunea de neutralizare a acestora este în progres.

Acelaşi for a anunţat că imediat după miezul nopţii trecute, un grup de persoane înarmate, care se aflau la bordul a trei maşini, a deschis focul asupra unei secţii de poliţie. După atac, aceştia s-au refugiat în Casa Presei din capitala Ceceniei.

Imagini Russia Today

 
"În prezent, forţe din FSB, Ministerul de Interne şi din Ministerul Situaţiilor de Urgenţă au blocat complet clădirea din centru oraşului", se anunţă într-un comunicat de presă, preluat de RIA Novosti.

Liderul de la Groznîi a declarat că atacatorii erau îmbracaţi în uniforme de poliţişti.
"Purtau uniforme de poliţişti şi au reuşit cu uşurinţă să intre în secţia de poliţie, unde au ucis câţiva băieţi nevinovaţi, care se aflau în tură la momentul atacului", spune Kadîrov pe aceeaşi reţea de socializare.
"Nu vor scăpa nepedepsiţi!", avertizeză preşedintele cecen.

"Cer tuturor locuitorilor din zonele în care se desfăşoară operaţiunile forţelor de ordine să nu iasă din casă şi să nu se apropie de ferestre", a menţionat Kadîrov.
 

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close