Antena 3 CNN Externe ATACUL americanilor la adresa Rusiei şi JO: Noi nu am avea nevoie de 50 de miliarde de dolari ca să organizăm

ATACUL americanilor la adresa Rusiei şi JO: Noi nu am avea nevoie de 50 de miliarde de dolari ca să organizăm

ATACUL americanilor la adresa Rusiei şi JO: Noi nu am avea nevoie de 50 de miliarde de dolari ca să organizăm
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de G.S.    |    08 Feb 2014   •   09:46
Preşedintele american, Barack Obama, a lansat un atac voalat la adresa omologului său rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite nu ar fi nevoite să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice, relatează AFP, conform Mediafax.
Într-un interviu televizat difuzat chiar în momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, staţiune balneară rusă pe litoralul Mării Negre devenită sinonimă cu lucrări faraonice şi depăşiri de bugete, pe fondul unor acuzaţii de corupţie, Barack Obama a respins ideea potrivit căreia ţara sa ar trebui să renunţe pe viitor la organizarea unor competiţii de acest gen, din motive economice.
"Nu sunt sigur că ar fi necesar să cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a organiza cu succes (evenimente sportive ca Jocurile Olimpice), deoarece infrastructura de care dispunem ar trebui să ne permită să ne coste mai puţin", a oferit asigurări preşedintele american pentru NBC.
Evocând marea finală a Ligii Naţionale de Fotbal american (Super Bowl), care a avut loc săptămâna trecută, el a remarcat că "suntem foarte buni pentru a construi arene sportive şi pentru a aduce oameni" în tribune.
Ultimele competiţii sportive majore găzduite de Statele Unite sunt Jocurile Olimpice de Vară 1996, la Atlanta (Georgia, sud-est), şi Jocurile Olimpice de Iarnă 2002, la Salt Lake City (Utah, vest).
 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close